Yandaşın yalanı ortaya çıktı: '15 Temmuz şehitleri' diye verdikleri isimler 2015'e ait

Akşam Gazetesi’nin 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminde öldürülen polis ve askerlere ait olduğu iddiasıyla verdiği 122 ismin tümü 2015 yılında öldürülen polis ve askerlere ait.

Haber Merkezi

Akşam Gazetesi, 15 Temmuz akşamı gerçekleşen darbe girişiminde yaşamını yitirdiğini iddia ettiği Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Teşkilatı üyesi 122 kişinin adını verdi. Ancak yandaş gazetenin darbe girişiminde öldüler diye iddia ettiği isimlerin 15 Temmuz’dan çok daha önce yaşamını yitirmiş polis ve askerlere ait olduğu görüldü.

Listenin 2015 yılında öldürülen polis ve askerlerin isimlerinden oluştuğu öğrenilirken bu isimlerden aralarında en dikkat çekeni Recep Beycur oldu. Beycur'un cenazesinde isyan eden yakını Kazim İpek, "Cumhurbaşkanına alenen hakaret" suçundan tutuklanmıştı.

Listede ilk sırada yer alan polis memuru Mehmet Hüseyin Balta, 15 Temmuz’daki darbe girişiminde değil, 2015 yılında Mardin'in Dargeçit ilçesinde PKK tarafından yola yerleştirilen patlayıcının zırhlı polis aracının geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu yaşamını yitirmişti. Adı ikinci sırada yer alan polis memuru Yakup Mete yine 2015’te Nusaybin'de evinin önünde uğradığı saldırı sonucu öldürülmüştü. Jandarma Er Mansur Cengiz ise, Ağrı’nın Doğubeyazıt İlçesinde Karabulak Jandarma Karakolu’na iki tonluk bomba yüklü traktörle düzenlenen intihar saldırısında öldürülmüştü. Jandarma Er Mehmet Halil Barkın Siirt’te, komiser yardımcısı Burhan Gatfar Batman’da, polis memuru Bünyamin Torğut Siirt'te kaçakçılar ile girdiği çatışmada, polis memuru Resul Kayaoğlu Şırnak'ın Silopi ilçesinde öldürülmüştü.

Listedeki 122 ismin tümünün, 2015 yılında çeşitli çatışmalarda yaşamını yitiren polis ve askerlere ait olduğu görülmektedir.

Akşam Gazetesi’nin “15 Temmuz Şehitleri” diye verdiği sahte haber ve liste şu şekilde: