Ve Zaman gazetesi El Kaide'yi keşfetti...

Hükümetin "El Kaide" manevrasının ardından Zaman gazetesi de Suriye'de El Kaide terörünü gündeme getirmeye başladı. Yıllar içerisinde çok sayıda katliama imza atan örgütleri yeni keşfeden Zaman, sorumluluğu Esad'a ve İran'a yüklemekten geri durmadı, Şiileri hedef aldı.

(soL - Haber Merkezi) Zaman gazetesi, ABD'den gelen "El Kaide" sinyallerinin etkisiyle örgütün bölge için tehdit olduğunu vurgulamaya başlayan AKP hükümetine benzer şekilde, El Kaide'nin suçlarını keşfetmeye başladı. Zaman'da Serkan Sağlam imzasıyla yayınlanan ve "El Kaide Suriye’de okul açtı, çocuklara canlı bomba eğitimi veriyor" başlığını taşıyan haberde, yıllardır Suriye'de Türkiye'nin de desteğiyle palazlanan örgüt, "terörist" olarak nitelendirildi ve sağlık hizmetleriyle halkın sempatisini kazanmaya çalışmakla itham edildi. Oysa El Kaide'ye bağlı oluşumlar çok uzun süredir ÖSO çeteleriyle birlikte Suriye'de benzer faaliyetleri sürdürüyordu ve Zaman'ın da aralarında olduğu boyalı basın silahlı grupların faaliyetlerini hasıraltı etmeyi tercih ediyordu.

Cemaat bu yöntemlere yabancı mı?
Zaman'ın haberinde şu ifadelere yer veriliyor: "El Kaide ideolojisinin aşılandığı okullarda çocuklara canlı bomba ve suikast eğitimi veriliyor. İlkokul ve ortaokul düzeyindeki okullara özellikle öksüz ve yetim Suriyeli çocuklar alınıyor. Örgüt, iç savaş sebebiyle ciddi geçim sıkıntısı yaşayan ailelere maddi destekte bulunarak çocukları kendi okullarına göndermeleri için teşvik ediyor." Türkiye'de bu örgütlenme yöntemleri ise genellikle Zaman'ın bağlı olduğu Gülen Cemaati'yle ilişkilendiriliyor. Cemaat, ABD'den gelen sinyallerle bir anda El Kaide karşıtı kesiliyor. Üstelik kendilerinin de kullandığı yöntemleri hedef alarak...

Suriye ordusuyla savaşan örgütü Esad ve İran kurmuş
Zaman görüşlerini doğrulatmak için Suriye Milli Konseyi (SUK) Başkanı George Sabra'ya başvuruyor. Zaman'da yer alan görüşlere göre Sabra, El Kaide'ye bağlı Irak-Şam İslam Emirliği’nin "Suriye devrimini engellemek için Esad rejimi ve müttefiki İran tarafından kurulduğunu" iddia ediyor. Sabra, “Bu grupların varlığından çok endişeleniyoruz. Bunlar Suriye devrimini çalıyorlar” diyor. Böylece aylardır sayısız katliamı gerçekleştiren ve Suriye ordusuyla birçok cephede çatışma halinde olan El Kaide'nin Esad ve İran tarafından kurulduğu iddia edilebiliyor.

Zaman Şiileri de El Kaideci yaptı
Zaman, daha da ileri giderek Şiileri El Kaide terörüyle ilişkilendiriyor. Gazete "muhalif" bir yetkilinin görüşlerine şöyle yer veriyor: "İran’da eğitilen 100 Şii Arap’ın Suriye devrimini engellemek için Irak üzerinden ülkeye girdiğini tespit ettik. Bu gruplar IŞİE (El Kaide bağlantılı örgüt) saflarında komutanlık yapıyor. Azez’de IŞİE militanları içerisinde özellikle ailesinde Esad’a bağlı milis grup Şebbiha’ya üye olanların yakınlarının bulunduğunu belirledik. Geçtiğimiz ay ÖSO tarafından İdlib’de yakalanan IŞİE’nin bir komutanı da Kuveytli Şii çıktı.”