Sonunda Kurbağa Kermit de komünist ilan edildi!

Fox News'te dört gün önce bir sunucu, Muppet Show adlı dizideki kurbağa karakter Kermit ve arkadaşlarını komünist olmakla "suçladı". Ve ABD kamuoyu, bu konuyu ciddi ciddi tartışmaya başladı!

ABD'li muhafazakârların akılsızca anti-komünist histerileri sürüyor. Haftaiçinde Fox News kanalındaki "Follow the Money" (Parayı Takip Et) programında sunucu Eric Bolling, bu sene sinema filmi çekilen ünlü Muppet Show dizisinin filmini "komünist" olmakla "suçladı".

Bolling'in gerekçesi, filmde yer alan Tex Richman adlı kötü ve zengin, petrol baronu karakter. Karakterin soyadı Türkçe'de Zenginadam demek. Adı ise bu sene ABD'de çok tartışma konusu olan bankaların borçlarını hazineye devredilerek halkın vergileriyle ödenmesini anımsatacak biçimde, İngilizce vergi (tax) kelimesini çağrıştırıyor.

Programda konuk olan muhafazakar Medya Araştırma Merkezi'nden Dan Gainor da Bolling'e hak vererek "Solun çocuklarımızı manipüle etmek için, onları ikna etmek ve şirket-karşıtı mesaj vermek için ne kadar ileri gittiği şaşırtıcı. Bunu on yıllardır yapıyorlar. Hollywood, sol, medya, hepsi petrol sektöründen nefret ediyor." Gainor, bunu kanıtlamak için Arabalar 2, Syriana ve Kan Dökülecek filmlerini de örnek verdi.

Muppet Show filminde petrol baronu Richman, kâr hırsıyla kuklaların tiyatrosunu yıkmaya çabalıyor.

İsrail hükümetine karşı en ufak eleştiride "anti-semitizm" suçlamasının dile getirilmesi gibi, ABD'li sağcılar da kapitalizmin herhangi kötü bir yönüne yönelik tekil bir eleştiriyi dahi "komünizm" olarak tarif ediyorlar. İlginç olan ise, Fox News'teki bu iddianın ciddi ciddi tartışılmaya başlanması.

Bazı başka yazarlar, Kitabı Mukaddes'ten çeşitli alıntılarla, tanrının da zenginleri, yasadışı işler yaptıklarında cezalandırdığını örnek göstererek Kurbağa Kermit'i savunmaya çalıştı.

Eric Bolling ise tartışmanın uzamasının ardından televizyonda Kurbağa Kermit'le tartışmaya hazır olduğunu belirterek, medya patronu Donald Trump'tan da moderatör olmasını istedi.

(soL - Dış Haberler)