ÖDP’ye sigara muamelesi

Show TV geçtiğimiz Pazar akşamı yayınladığı Dondurmam Gaymak filminde ÖDP’ye ait afişin üstünü tarayarak okunmaz hale getirdi.

2005 yılında çekilen Dondurmam Gaymak isimli film Muğla’da bir sahil kasabasında dundurma satan bir adamın hikayesini anlatıyor. Filmde büyük dondurma firmalarına karşı varlığını sürdürmeye çalışan küçük esnafın çabaları konu alınıyor. Film Altın Koza Film Festivali ve İstanbul Film Festivali gibi festivallerden çeşitli ödüller aldı.

Filmin, özgürlüğe dair sohbet eden iki kişinin görüldüğü bir sahnesinde arkada asılı bulunan Özgürlük ve Dayanışma Partisine ait ‘KATIL, değiştirelim’ yazılı afişin mozaiklenmesi dikkat çekti.

Sigara, alkol gibi maddelerin görüldüğü sahnelerde kullanılan mozaikleme işlemi ile izleyicinin bazı kötü alışkanlıklardan uzak tutulması ve bunlara özendirilmemesi hedefleniyor. ÖDP’nin afişine de aynı uygulamayı yapılmasının sebebi ise bilinmiyor. "Sol" değerleri kirleterek kullanma konusunda sınır tanımayan medyanın, sıra gerçek, somut olgulara geldiğinde sansür mekanizmalarını çalıştırmada ne kadar titizlendiğine güzel bir örnek.
(soL - Haber Merkezi)