NTV Tarih'in yayınlanmayan 'Gezi' sayısı internette

Gezi Parkı ve direniş eylemlerini kapsamlı şekilde ele alan ve bu nedenle kapatılan NTV Tarih'in Temmuz sayısı internet ortamında yayınlandı.

NTV Tarih'in kapatılmasına neden olan Gezi direnişi sayısı, http://www.yasarkenyazilantarih.com sitesinden yayınlandı. Yaşarken Yazılan Tarih, derginin Gezi direnişini kapsamlı şekilde ele aldığı sayısının kapak konusu olarak belirlenmişti.

Yayınlanmayan sayıda, "Editörden" yazısında Gürsel Göncü, NTV Tarih'in ilk defa bir sayısını tamamen bir konuya ayırdığını ifade ederek, "NTV Tarih olarak bu sayımızı, hadiselerde yaşamını yitirenlere, onların ailelerine, yaralanıp sakat kalanlara, acı çekenlere ve asabı bozulan herkese adıyoruz" diyor.

Dergide, "Gün gün, saat saat Gezi eylemleri", "Türkiye'yi sarsan üç haftadan unutulmaz kareler", "Politika tekerrür ediyor", "Tarihçiler yorumladı", "Osmanlı döneminde isyanlar" gibi bölümler bulunuyor.

Derginin okurdan köşesine ise, Gezi eylemlerindeki tavrı nedeniyle NTV'ye yönelik tepki mektuplarına yer verilmiş.

"Ardından" köşesinde yaşamını yitiren Abdullah Cömert, Mustafa Sarı, Mehmet Ayvalıtaş ve Ethem Sarısülük için birer bölüm hazırlanmış. Dosya konusu olan Gezi'yle ilgili onlarca bölümün yer aldığı NTV Tarih sayısı, tarihe geçecek Haziran direnişinin önemli bir panoramasını sunuyor.