NTV’den Taraf’a yalanlama
NTV, Taraf gazetesinde çıkan ve Muhsin Yazıcıoğlu’nun helikopterinin düşmesine NTV’den yapılan telefon aramalarının sebep olduğunu ima eden haberi yalanlayan bir açıklamada bulundu.
Taraf gazetesi, dün sabahki sayısında sürmanşetten verdiği haberde BBP eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun helikopterinin düşmesinden oldukça önce bir saatte, helikopterdekilerin NTV telefonlarından yüzlerce defa arandığını yazmış, ismini vermediği bir uzmanın görüşüne dayanarak bu aramaların helikopterin düşmesine sebep olabileceğini iddia etmişti.
Taraf gazetesinin haberi, iki gündür yoğun tartışmaya sebep oluyordu. NTV, bugün konuyla ilgili bir açıklama yaparak, Taraf gazetesinin haberine yanıt verdi.
NTV’den yapılan açıklamada, Taraf gazetesinin haberi yaparken telefon görüşme saatleri için GMT, yani Londra saatlerine baktığı, fakat Türkiye saatine göre görüşmelerin, Yazıcıoğlu’nun ölüm haberinin gelmesinden sonra yapıldığı savunuldu.
Açıklamada “NTV, telekomünikasyon hizmetlerini özel bir kuruluştan alıyor. O kuruluş kayıtları hem GMT hem de Türkiye saatine göre tutuyor ve Türk Telekom’a iletiyor. Taraf gazetesi, elindeki kayıtları araştırma gereği duymadan tek yanlı yayın yaptı. Taraf gazetesinin elinde bulunan kayıtlarda ilk arama 14.34 olarak görünüyor. Bu saat doğru, ancak GMT'ye göre. Türkiye saatine göre ise ilk aramanın yapıldığı saat 16.34. Yani Taraf gazetesi ya GMT saatini bilmiyor ya da bildiği halde kasıtlı olarak bu haberi yaptı” denildi.
NTV’nin yaptığı açıklamada “Taraf gazetesi, bu telefon kayıtlarını aldığında hiçbir araştırma yapmadan komplo teorileriyle yarattığı bir senaryoyu haber gibi sunmuştur. “Bu nasıl gazetecilik?” sorusu tam da bu yüzden gereklidir. Çünkü basit bir araştırmayla arama kayıtlarının GMT'ye göre tutulduğu öğrenilebilirdi. Bunu yapmak keyfi değil, temel bir gazetecilik refleksidir. Taraf gazetesinin “NTV kazadan önce aradı” şeklindeki akıl dışı iddiasının, aynı zamanda gerçek dışı da olduğu bu telefon dökümleriyle ortaya çıkmıştır” ifadelerine yer verildi.
(soL - Haber Merkezi)














Yorumlar Bu habere 3 yorum yapıldı
Tarafta değil, arafta gazete
Bu gazeteyi anlayan varsa beri gelsin. Tabi başındaki adama bakınca gazetenin de ne idiğü belirsiz olacağı belli. Bir zamanlar İBDA-C adlı şeriatçı örgüte yakın Taraf adını taşıyan bir dergi vardı. Logosunun altında 'taraf olmayan bertaraf olur' diye yazardı. Hiç degilse tarafını beli ederdi. Bu günlük gazete olan Taraf ise bir taraf'tan çok araf'ta duruyor gibi. Araf, biliyorsunuz cennetle cehennem arasındaki bekleme bölümü. Zaten gazetenin logosundaki T harfi normal, araf kısmı ise italik yazılmış. Ona vurgu yapılıyor olmasın sakın. Eğer öyleyse tam yakışmış. Ne o taraftayım ne bu tarafta araftayım arafta der gibi... Gazetenin kendisi bi tarafta değil belki ama belli bir taraftan desteklendiği herkesçe malum. Bu aşamada, Tarf'ın 'F'sine de bakmak lazım.
Sermeyanin Tarafı ...
Uğraş Taraf Uğraş ... Ölümü suikasttir diye at manşeti .. Altına atarsınız Bide Büyük Puntolarla ''Demokrasi Şehidi'' diye . TAm Taraflık olur walla.
yalancılık
Taraf...bilinen yalancı!Yalan konusunda ancak Vakit ve Zaman ile yarışabilir!