Muhteşem Yüzyıl'a yasak geliyor

AKP İstanbul Milletvekili Oktay Saral, tarihi dizilerin yayınlanmasına ilişkin yeni kriterler getiren kanun teklifini parti grubuna sundu.

Erdoğan'ın hedef haline getirdiği Muhteşem Yüzyıl adlı diziye yasak geliyor. AKP İstanbul Milletvekili Oktay Saral, Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanunun ''Yayın Hizmetleri İlkeleri'' başlığına yeni bir fıkra eklemeyi öngören kanun teklifi hazırlayarak, parti grubuna sundu.

AA'nın haberine göre, Saral'ın Kanun teklifinde, "yayın hizmetleri, toplumun milli değerleri içerisinde kabul edilen tarihi olayları ve şahsiyetleri küçük düşüren, aşağılayan, çarpıtan veya olduğundan tamamen farklı gösteren nitelikte olamayacak" ifadesi yer alıyor.

Bu teklifin Erdoğan'ın açıklamalarının ardından gelmesi, "Muhteşem Yüzyıl'a yasak geliyor" şeklinde yorumlandı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Saral şöyle konuştu:

"Örneğin ömrü at sırtında ülkesine ve milletine hizmet yapmakla geçmiş olan Kanuni Sultan Süleyman, tamamen yatak odasından müteşekkil ve çarpık ilişkilere dayalı bir hayat içerisinde gösterilmektedir. Çocuklarımız ve gençlerimiz bu yayınları izlemekte ve tarihi şahsiyetleri bu yayınlar çerçevesinde değerlendirmektedir. Ayrıca bu diziler yurt dışına da seyredilmekte ve diğer milletler nezdinde tarihsel şahsiyetlerimiz hakkında yanlış olgular meydana gelmektedir."