Milli Gazete, Ateizm Derneği'ni hedef gösterdi

Geçtiğimiz hafta resmen kurulan Ateizm Derneği, Milli Gazete tarafından hedef gösterildi.

(soL - Haber Merkezi) Milli Gazete'nin "Müslüman! Bunu da açıkla!" başlığıyla yaptığı haberde, "Zinanın suç sayılmadığı, domuz etinin kasap raflarından market reyonlarına indiği, eşcinselliğin legalleştirildiği, annesütü bankalarının kurulmak istendiği “yeni” Türkiye’de bir ilk daha yaşandı. Ateizm Derneği resmi izinle kuruldu. Böylece, “Allah (c.c.)’ın varlığını inkâr” ve dini değerlerimizin tamamına hakaret devlet şemsiyesi altına alındı. Müslüman! Bunu da açıkla!" ifadeleri kullanıldı.

'Müslüman zihinleri zehirlemek'
"Ateizm Derneği, Kadıköy’de bir iş hanında tuttuğu ofiste Ateizm misyonerliği yaparak, dinsizlik propagandasını yaymaya hazırlanıyor" diyen Milli Gazete, derneğin amacının, "İslâm ile yoğrulmuş topraklarda devlet izniyle Müslüman zihinleri zehirlemek" olduğunu ileri sürüyor.

Dernek üyeleri ise amaçlarının misyonerlik olmadığını ifade ederek, amacın haksızlığa izin vermemek ve kendilerini daha iyi anlatmak olduğunu anlatmıştı. Dernek üyeleri amaçlarını şu sözlerle açıklamıştı:

"Öncelikli hedefimiz ateist ve dinsizlerin haklarını savunmak. Kurulduğumuzu ilan ettikten sonra ‘Bana hakaret ettiler, dava ettiler, mahkemelerde sürünüyorum’ diye birçok kişi bizle iletişime geçti. Şu an 3 gönüllü avukatımız var. Özellikle maddi zorluk içinde olan ve sırf ‘Allah yok’ veya ‘İnanmıyorum’ dediği için işten çıkarılan, yurttan atılan arkadaşlarımıza hukuki destek vereceğiz. Bunun dışında komisyonlar kurup halka açık seminerler ve bilgilendirme toplantıları yapacağız."