Sayfa yolu
Ekşi Sözlük - Altaylı kavgasında son raund
Yayın Tarihi: 04.08.2010 , 13:13 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54
Mahkeme sonucunda "Daha önce Altaylı’nın tekzip talebine rağmen kaldırılmayan 97 yorumun kişilik haklarına saldırıda bulunduğu şeref ve onurunun saygınlığını zedeleyici tüm toplumun önünde küçük düşürücü yazılar olduğu gerekçesiyle kaldırılmasına ve ilgili yayınlarla ilgili Avukat Emine Rezzan Aydınoğlu'nun talebi ile 5651 sayılı yasa gereğince 'Beyoğlu Sulh Ceza Mahkemesi kararıyla yayından sürekli olarak çıkarılmıştır' şeklindeki beyanın da bir hafta süre ile internet ortamında yayınlanmasına karar verilmiştir" denildi.
Yorumları siteden kaldıran Ekşi Sözlük mahkeme kararını da ilk sayfasından duyurdu.
Ancak işin ilginç yanı kaldırılan 97 yorumdan sonra Altaylı hakkında 10 kat fazla yeni yorum yapıldı. Üstelik bu yorumların birçoğu Fatih Altaylı’nın çok da hoşuna gidecek cinsten değil. Bakalım Altaylı yeni yorumlar karşısında ne yapacak. İşte bazı örnekler
—Sildirdiği 97 giriş sonrası (bir ya da iki lehinde olan hariç) şu ana kadar 214 aleyhinde giriş yaptırmayı başarmış cerideci.
—Kendisini sevemediğim için ne takip ederdim, ne de adam gibi bilirdim. şimdi ise kuyruk acısı olduğunu tahmin ediyor, eleştirileri göğüslemek yerine babaya şikayet eder gibi mahkemeye verdiğini biliyorum.
—Sorsalar "sansüre karşıyım" der…
—TV’sindeki sansürsüz adlı programın muhtemelen "sansürün en süzülmüş ve nadidesini elde etmenin yolları"na gönderme yapmakta olduğunu düşünüyorum. Tabii şu mahkeme kararları da böyle düşünmeme neden olabilir.
—Cevap ve düzeltme başlığının sabahtan beri asılı durmasının sebebi. Gözüme batıyor artık. Sıktın Fatih Altaylı.
—Adam saka gibi "kompile silin benim adimi sözlükten ve arşivinden" demiş, oldu olacak interneti de kapattırsın tam olsun. Yeni Ece Erken vakası.
—Televizyonda ne zaman görsem gazeteci ve televizyoncuya benzetemediğim yazar, televizyoncu, gazeteci ve bilim insanı.
—Entry sildirme konusunda son derece başarısız. Eksi sozluk'te hakkında yazılanları sildirmeye çalışan bu adam 97 entry sildirtebilmiş ama hâlihazırda başlığında 1500'den fazla entry var, üstelik sırf bugün sildirdiğinden çok daha fazla entry girildi. Basarî hikâyesi olarak lanse edilen bu eylemi düşündükçe hakkında üzülmemek elde değil.
—12 Eylül referandumunda oyunu Nejat Sabuncu İlköğretim Okulu'nda kullanacak herif.
—Medya âleminin Melih Gökçek'i.
—Sadece Türkiye’de yasayabilecek bir canlı türü.
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.