Boyun Eğme dergisine yine 'Cumhurbaşkanına hakaret' davası

Boyun Eğme dergisine, "Solcu liseliler yola çıktı" başlıklı yazıda "Cumhurbaşkanına hakaret" suçu işlendiği iddia edilerek dava açıldı.

Haber Merkezi

Haftalık yayın yapan Boyun Eğme dergisine "Cumhurbaşkanına hakaret" iddiasıyla bir dava daha açıldı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ve mahkemece kabul edilen iddianamede, derginin Genel Yayın Yönetmeni ve Sorumlu Müdürü Mehmet Kuzulugil hakkında söz konusu suçlama gerekçesiyle ceza istendi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "mağdur" sıfatıyla yer aldığı iddianamede, Boyun Eğme dergisinin 47. sayısında yer alan "Solcu liseliler yola çıktı" yazısında Erdoğan'a hakaret içeren ifadeler yer aldığı ileri sürüldü.

Suçlamaya ilişkin Kuzulugil'in, "Yazının ifade özgürlüğü kapsamında olduğu, suçlamaları kabul etmediği" yönünde savcılığa verdiği ifade de iddianamede yer aldı. Savcılık, yazının ifade özgürlüğü kapsamında görülemeyeceğini ileri sürerek ceza talebinde bulundu. Dava önümüzdeki günlerde görülecek.

Davaya konu olan yazıda "suç gerekçesi" olarak gösterilen ifadeler şu şekilde: "Solcu Liseliler: Yüzünüzü görmek istemiyoruz! Birbirinin aynısı iki bloğa, Tayyip'e, Fethullah'a, yobazlıkta birbiriyle yarışan tüm tarikat örgütlerine bir savaş başlattı. Kol kola girip senelerdir sinsi sinsi sırıttınız. İtaat etmeyi, boyun eğmeyi, şükretmeyi öğütlediniz. Şifrelerle, hırsızlıklarla hayatımızı çalmaya yeltendiniz. Tecavüzcü ensarcıları üzerimize saldınız. Çaldıkça çaldınız, semirdikçe semirdiniz. 'Emri ben verdim' diye ortalıkta avaz avaz bağıran, Berkin'in katili ve suç ortakları... Katillerinizi, hırsızlarını ve tecavüzcülerinizi de alıp defolun gidin okullarımızdan ve ülkemizden..."