Baransu'dan Ekşi Sözlük hakkında suç duyurusu!

Dün akşam itibariyle Ekşi Sözlük'e dönük bir kampanya başlatan Taraf muhabiri Mehmet Baransu, hızını alamayarak Ekşi Sözlük hakkında suç duyurusunda bulundu. Baransu'nun dilekçesi ve dilekçedeki Ekşi Sözlük alıntıları ise "ibretlik"...

Taraf gazetesinin Ergenekon operasyonu sırasında yıldızı parlayan muhabirlerinden Mehmet Baransu, dün Twitter hesabında Ekşi Sözlük'te "dine küfredildiği" gerekçesiyle, sözlüğe dönük bir kampanya başlatmıştı.

Baransu, kampanyayı bir adım ileri taşıyarak, savcılığa suç duyurusunda bulundu ve dilekçesini de twitter hesabında paylaştı.

Organize bunlar!
Baransu'nun dilekçesinde, Ekşi Sözlük'ün imtiyaz sahiplerinin TC kimlik numaraları görüntülenebiliyor. Bu bir tarafa, Baransu'nun İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na vermek için hazırladığı dilekçede, Ekşi Sözlük'te din ve Tanrı ile ilgili yazıların, "organize bir iş" olduğu, sözlük sahiplerinin ve moderasyonun da bu "organizyon"un içinde olduğu iddia ediliyor! Dahası, Baransu, "terör ve bölücülük" ajitasyonuna da başvuruyor, nasıl olduğu anlaşılamamakla birlikte, Ekşi Sözlük'ün dine hakaret içeren yayınlar yaparak "reklam geliri elde ettiği" savunuluyor:

"Bununla birlikte 5651 sayılı 'İNTERNET ORTAMINDA YAPILAN YAYINLARIN DÜZENLENMESİ VE BU YAYINLAR YOLUYLA İŞLENEN SUÇLARLA MÜCADELE EDİLMESİ HAKKINDA KANUN' un 8. Maddesi ve devam maddeleri dikkate alındığında Müstehcenlik içerikli bir çok yayının yapılması, ülke birlik ve bütünlüğü aleyhine teror örgütünü övücü birçok yayınların yapılmış olması, yukarıdaki eylem ve söylemlere müsade edilmesi, kasten yapılmış olması yetkililerin bu hususta herhangi bir önlem almamış olması ve eylemlerinden de almayacak olacağının tespiti, bu tür yayınlar dahilinde sitenin reklamının kanunsuz şekilde yapılarak devamlı sürekli ve büyük miktarlarda reklam ve diğer gelirlerin elde ediliyor olması sebebiyle öncelikle tedbiren ve daha sonrasında ise süresiz olarak bu yayınların ortadan kaldırıldığı güne kadar süresiz olarak sitenin erişime engellenmesi hususunda karar alınması için suç duyurusunda ayrıca bulunmaktayız."

"Söz konusu internet sitesinin işleyişi kontrol edildiğinde ise site ile ilgilenen hukuk müşavirlerinin olduğu, bir olay veya konu hakkında üyelerden birinin mesaj yazmak istediği takdirde bu yazı ve yayınların Kontrol ve denetim dahilinde yayınlanabildiği, yani bu yayınların bilerek ve kasıtlı olarak yayınlarının yapıldığı, yayınlara müsade edildiği açık ve net bir şekilde görülmektedir."

Sözlük yazıları ne anlatıyor?
Baransu'nun, dilekçesinin "ek"inde savcılığa verdiği Ekşi Sözlük'ten alınmış kimi başlıklar ve "entry"ler ise, olayın vehametini ortaya koyuyor. Baransu'nun "hakaret" olarak nitelendirdiği yazılar vesilesiyle açıkça ateizmi kriminal bir hale getirmeye çalışıyor. Ekşi Sözlük'te yazılan bazı yazılar şöyle:

(soL - Haber Merkezi)