Ataması yapılmayan öğretmenlere 'mastürbasyon' suçlaması

TRT'de yayınlanan Sosyal Medya programında sunucu Serdar Kuzuloğlu, Twitter'dan mesaj yağdıran ataması yapılmayan öğretmenlerin sorununu dile getirmeyi reddetti. Kuzuloğlu, bunu dile getirmeyi "mastürbasyon" olarak niteledi.

TRT 1’de yayınlanan ve sunuculuğunu M. Serdar Kuzuloğlu’nun yaptığı Sosyal Medya programında, bu hafta Cem Davran konuktu. Sanal dünyanın gündemlerini tartışan programın bu bölümüne Davran ile Kuzuloğlu arasındaki “ataması yapılmayan öğretmenler” tartışması damgasını vurdu.

Bilindiği üzere Davran, bu seneki Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde, ödülünü aldıktan sonra ataması yapılmayan öğretmenlerle ilgili bir konuşma yapmış, eylemlerinin destekçisi olduğunu dile getirmişti. Program sırasında da, programın twitter sayfasına, ataması yapılmayan öğretmenlerden çok sayıda twit gelince, bunu gören Cem Davran öğretmenlerin sorununa değindi. Kuzuloğlu da arkasından, ataması yapılmayan öğretmenlerin sorunlarının muhatabının bakanlık olduğunu söyleyip, konunun programda konuşulmasının yersiz olduğunu savunarak şu sözleri sarf etti:

“…Milli eğitim bakanlığından biri var mı aramızda şu anda?... Bu nasıl bir şeyse öğretmenler bütün sorumluluğu buldukları herkese yüklüyor… Bir de burada adı geçse ne olur geçmese ne olur?.. Sanki işin muhatabı bilmiyor. Herkes neyin ne olduğunu biliyor. Bizim burada konuşmamızın mastürbasyondan öte bir anlamı yok!”

Açıkta bekleyen üç yüz bin öğretmenin, sorunlarını her türlü platformda dile getirmesi kadar meşru bir hakkı görmezden gelen Kuzuloğlu, bakanlığın zaten konunun farkında olduğunu söyledi. Bakanlığın konunun farkında olmasının, sorunu çözmek için adım atması anlamına gelmediği bir yana, Kuzuloğlu, öğretmenlerin sorumluluğu başkasına yüklemesinin yanlış olduğunu söyleyerek, suçu biraz da kendilerinde aramaları gerektiğini ima etti.

Serdar Kuzuloğlu, programdan sonra gelen tepkiler üzerine, kişisel blogunda “Öğretmenler kutsaldır ana gibi…” başlıklı bir yazı yayınlayarak konuya değindi. Yazısında olayın mastürbasyon yönüne takılan Kuzuluğlu, “ben öğretmenlere mastürbasyon yapıyorlar demedim, bizim konuyu konuşmamız mastürbasyondur dedim” ifadesini kullandı.

(soL - Haber Merkezi)