Akşam gazetesi çalışanları Karamehmet'e isyan etti

Akşam gazetesi çalışanları, kötü çalışma koşullarından dolayı patronları Mehmet Emin Karamehmet'e yönelik bir mektup kaleme aldı.

Çalışanların mektubu şöyle:

"Akşamcılar sefalet yaşıyor
Bizler Akşam gazetesi çalışanları olarak son derece mağdur zamanlar yaşamak zorunda bırakıldık. Patronumuz Mehmet Emin Karamehmet Türkiye'nin 2. nakit zengini seçilirken biz çalışanları resmen sefalet yaşıyoruz. Maaşlarımızın zamanında yatırılmasını artık unuttuk bile. Yaklaşık 4 yıldır sürekli en az 2 ay maaş alacaklı olarak çalışıyoruz. Bu maaşlar hem yıllardır zam yüzü görmediği hem de en az 2 ay geriden ödendiği için çalışanlar adeta sefil hayatı yaşıyor. Son zamanlarda nedeni belirsiz bir şekilde artan bu maaş sıkıntısına yemek parası çilesi de eklendi.

Yoklar gazetesi
Zaten maaş alamadığı için sıkıntıda olan ve çoğunluğu kredi kartı mağduru olan biz çalışanlar yemek parasından da mahrum bırakıldık. Eğer şansınız varsa gazetede ve öğlen vakti bulunuyorsanız yemek yiyebiliyorsunuz aksi takdirde yemek kartınızın ödemelerin yapılmamasından dolayı bloke olmasından dolayı resmen aç kalıyorsunuz. Bu haldeyken sizden gazetecilik yapmanız bekleniyor.

Çalışanlara bu konularda hiçbir açıklama yapılmaması moralleri sıfıra indirdi. Gazetede bazı kişilerin maaşlarını alabildikleri söylentileri ayyuka çıktı. Çalışanların kullandığı ekipmanlar tamamen eskimiş durumda gazetede yeni bir bilgisayar bulmak deve hendek atlatmak zor hale geldi.

İşçiler de elektrik sobasıyla yanmıştı
Kışın en soğuk günlerinde gazetede kalorifer sistemin bozulması ile elektrik sobası komedisi başladı. Türkiye'nin en büyük gazetelerinden biri olan Akşam Gazetesi'ni elektrik sobası ile ısıtmak fikrini bulan yöneticilerini, geçtiğimiz günlerde 11 işçinin yine elektrik sobasından kaynaklanan yangın ile hayatlarını kaybetmesi bile durduramadı. Kağıdın bolca bulunduğu gazetede birkaç masanın yanında bulunan Ufolarla ısınmaya çalışan gazeteciler yangın riski ile burun buruna yaşıyor.

11 işçinin ölümünden ders çıkarmayan idareciler kalorifer kazanı parçasının Almanya'dan bir ayda gelememesini açıklayamıyor. Gazetede çalışanlar hak ettikler kendi maaşlarının ricacısı durumuna getirildiler. Çalışanlar kendi yöneticilerine başvurarak sadaka alır gibi komik miktarlarda avans almaya çalışıyorlar. Tüm bu olumsuzların üzerine çok değerli patronumuz medyaya girme konusunda pişman olduğunu söylemesi biz çalışanları yüzünde acı bir gülümsemeye neden oluyor.

Biz de bir gazetede çalışıp da bu kadar sefalet çekmekten dolayı pişmanız. Sahibi olduğunuz gazete şu anda farklı dramlarla yüklü ve zaman zaman canını ortaya koyarak çalışan bir gazeteciler artık yolun sonuna geldik. Bu mektubu biz çalışanlar olarak nasıl bir sefalet yaşadığımızı göstermek adına kaleme aldık.

Akşam Gazetesi çalışanları"

(soL - Haber Merkezi)