Ahmet Altan 'evine çekildi'

Tirajı düşünce mali olarak da zora girdiği söylenen Taraf gazetesinde yeni bomba Ahmet Altan'ın genel yayın yönetmenliğini "uzaktan" sürdürme kararı alması oldu.

ANF'nin haberine göre bir süreden beri tiraj düşüşü nedeniyle yaşanan ekonomik krizle boğuşan Taraf gazetesinde sular durulmuyor. Son olarak gazete patronlarıyla kavgalı olan genel yayın yönetmeni Ahmet Altan da Taraf’taki görevini bundan böyle evinden sürdüreceği öne sürüldü. Altan’ın patronlarla kavgasını Yasemin Çongar yazı işlerinde duyurdu.

ANF Ahmet Altan’ın gazeteden ayrılmasında ekonomik sorunların etkili olduğunu ve Altan'ın tüm harcamaların muhasebe tarafından kesilmesi nedeniyle son derece rahatsız olduğunun söylendiğini yazdı.

Altan’ın ayrılığı da yerine fiili olarak geçen Yasemin Çongar tarafından Taraf gazetesi çalışanlarına duyuruldu.

Altan’ın Taraf’taki köşesine ise devam edeceği, yayın yönetmenliği görevini ise ‘uzaktan’ sürdüreceği bildiriliyor. Altan'ın yeni romanı üzerinde çalıştığı da belirtildi.

Haberde, "Alkım yayınları tarafından çıkarılan gazeteye uzun bir süreden yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle ortak aranıyor. Ancak bu görüşmelerden de henüz bir sonuç alınabilmiş değil. Ekonomik sorunlar hal edilmesi durumunda Altan’ın yeniden görevine döneceği de konuşuluyor" denildi.

(soL-Haber Merkezi)