Devrimci öğrenciler rehin alındı

Kocaeli Üniversitesi Arslanbey Meslek Yüksekokulu’nda öğrenim gören Gençlik Derneği üyesi iki kız öğrenci, faşistler tarafından bir süre rehin tutuldu.

soL (Kocaeli) Marmara &Uumlniversitesi&rsquondeki faşist saldırıların benzeri, Kocaeli &Uumlniversitesi Arslanbey Meslek Y&uumlksekokulu&rsquonda yaşandı. Boynunda puşi olan K&uumlrt k&oumlkenli bir &oumlğrenciye saldıran faşistler, Kocaeli Gen&ccedillik Derneği &uumlyesi iki kız &oumlğrenciyi kantinde tehdit edip rehin aldı. &Oumlğrenciler, yaklaşık &uuml&ccedil saat sonra bazı sendikaların y&oumlneticilerinin ısrarlı tavrı sonucu kurtarıldı.

Beldeden de destek aldılar
Beldedeki gen&ccedilleri de aralarına alan yaklaşık 50 kişi, akşam &uumlzeri okul kantinine girerek, burada bulunan iki kız &oumlğrenciyi tehdit etti. Uzun s&uumlre kantini abluka altına alan faşistler, daha sonra jandarmanın ısrarı &uumlzerine okulu boşaltıp, &ccedilevrede pusu kurarak beklemeye başladı. Bu sırada okula giden bazı sendikaların y&oumlneticileri, g&uumlvenlik g&uuml&ccedilleri ve okul idaresiyle g&oumlr&uumlşerek, &oumlğrencileri alıp binadan ayrıldı.

İlericilere saldırıyorlar
Olayın duyulması &uumlzerine bir araya gelen &ccedilok sayıda &oumlrg&uumlt temsilcisi ve &uumlyesi &ldquoFaşizme karşı omuz omuza&rdquo pankartı ile bir s&uumlre y&uumlr&uumly&uumlp, İnsan Hakları Parkı&rsquonda toplandı. Basın a&ccedilıklamasını okuyan Erkan Karaaslan, &ldquo&Uumllk&uuml Ocakları ve Alperen Ocakları gibi faşist odaklarda yuvalananlar, her fırsatta ilerici yurtsever &oumlğrencilere saldırmaktadır. Marmara &Uumlniversitesi&rsquonin ardından bug&uumln de Kocaeli&rsquode saldırı yaşandı. Eğer karşı konulmasaydı, bu arkadaşlarımız ciddi bir saldırıya ve hatta lince maruz kalabilirdi&rdquo dedi.

Koruma iddiası
Polis ve jandarmanın saldırganları koruduğunu da iddia eden Karaaslan, ş&oumlyle devam etti: &ldquoFaşist ve gerici odaklar kollanarak, sistemin bek&ccedililiğini yapmaya y&oumlnlendiriliyor. Şu bilinmelidir, hi&ccedilbir faşist abluka, saldırı ve katliam, devrimci demokrat gen&ccedilliği teslim alamamıştır. Ne Beyazıt&rsquota, ne Bah&ccedilelievler&rsquode ne de başka provokasyon ve katliamlarda. İlan ediyoruz, faşist odaklardan medet umanların &ccedilabası boştur. Hi&ccedilbir saldırı, devrimci gen&ccedilliği teslim alamaz.&rdquo