Halk otobüslerinde gece soygunu

Yaz günlerinde gece halk otobüsü ile boğaz köprüsünü kullanan İstanbullular normal akbil fiyatının iki katını ödemek zorunda kalıyor.

soL (İSTANBUL) İstanbul'da gece boğaz köprüsü ulaşımını kullanmak zorunda kalan İstanbullular halk otobüslerini tercih ederlerse "kazıklanıyor". Öğrenci- tam ayrımı olmadan 3 TL ödemek zorunda kalan İstanbullular, keyfi durumu protesto ettiklerinde halk otobüsü şoför ve muavinlerinin sözlü saldırısına uğruyor.

Konser, eğlence gibi kültürel ve sosyal etkinliklerin önde gelen merkezlerinden olan Taksim'den dönmek zorunda kalan yolcular dün gece bir halk otobüsü şoför ve muavininin keyfi uygulamasıyla tanıştılar. Harbiye'deki "İnti İlimanni, Moğollar, Agire Jiyan, Sesler ve Düşler" gruplarının verdiği konserden saat Kadıköy'e dönen bir grup bindikleri bir halk otobüsünde 3 TL'lik gece tarifesine karşı çıkınca, otobüs muavinin "Bu saate kadar geziyorsan karşılığı olacak" ifadesiyle karşılaştı. Durumun soygun olduğunu belirten gruba karşı gece geç saate kadar Taksim'de bulunmamaları gerektiği "tembihlendi".

Uygulamaya karşı devam eden tepkilere karşı bu defa şoför "gece gezmeyin o zaman" derken,şoförün cevabı eski İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın Cem Gariboğlu tarafından katledilen Münevver için sarf ettiği "gece geç saate kadar gezmeseydi" cevabını hatırlattı.