Solcu Liseliler'den öğretmenlerine 8 Mart mektubu

Solcu Liseliler 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla öğretmenlerine hitaben bir mektup kaleme aldıklar.

“Bu satırları yazarken Erdoğan’ın şu sözleri kulağımızda çınlıyor: "Kadın kadındır erkek erkektir. Bunların eşit olması mümkün mü?” Peki bu Tayyip Anayasasından umutlanmak mümkün mü?” diyen Solcu Liseliler 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla öğretmenlerine hitaben bir mektup kaleme aldılar.

Solcu Liseliler’in mektubunda şu ifadeler yer aldı:

...
Ve kadınlar
bizim kadınlarımız:
korkunç ve mübarek elleri
ince, küçük çeneleri, kocaman gözleriyle
anamız, avradımız, yarimiz
ve sanki hiç yaşanmamış gibi ölen
ve soframızdaki yeri
öküzümüzden sonra gelen

Bugün dünya emekçi kadınlar günü... Şairin şiirinde bahsettiği durum henüz değişmiş değil ne yazık ki. Kadınlarımız sanki hiç yaşamamış gibi, fabrikalarda, sokaklarda, töre - namus cinayetlerinde hayatlarını kaybetmeye devam ediyor.

İstatistikler AKP iktidarı döneminde kadına yönelik şiddette %1400 artış olduğunu söylüyor. Belki de istatistiklere gerek yok. Artık kadına yönelik şiddet her an her yerde karşımıza çıkıyor.

Kadınlarımız çalışma hayatında en dezavantajlı kesimlerden birini oluşturuyor. Sayısal verilere baktığımızda, 2012 yılında, kayıt dışı çalışan kadınların sayısı önceki yıla göre 132 bin kişi, işsiz kadın sayısı ise 110 bin kişi artış göstermiş.

AKP Hükümeti bu duruma karşı kadınların çalışmalarını teşvik etmek yerine engellemeye çalışıyor. Bu niyetleri resmi rakamlarla da ortaya çıkmaktadır. Yeni işsizlerin çoğunluğunu yüksekokul mezunu kadınlar oluşturmaktadır. AKP kadınların evlerinde dizini kırıp oturmasını istiyor.

Taciz ve tecavüz davalarında ‘‘ama kadınında suçu var, dekolte giymeseymiş’’ diyen AKP iktidarı ve temsilcilerine ne demeli? Bir de şunu dinleyin: ‘‘Tecavüze uğrayan kadın da doğursun, devlet bakar.’’

4+4+4 kız öğrenciler ortaokuldan sonra okula gönderilmeme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Eğitimlerine evden devam edebilecekleri söylense de, bu durum kız çocuklarının hem işte hem evde köle gibi çalıştırılması sonucunu doğuracaktır. Yani kız öğrencilerin okula gönderilmemesi yalnızca gericilikle değil piyasacılıkla da açıklanması gereken bir durum. Gerici AKP hükümeti bizi ucuz iş gücü olarak görüyor.

4+4+4 tasarısıyla birlikte liselerde emzirme odaları da gündeme geldi. Biz öğrencilerinizin de doğurmasını, kuluçkaya yatmasını istiyorlar. Çocuk gelin olalım istiyorlar.

Kadınlara üç çocuk yapmalarını, evlerinde oturup çocuklarına bakmalarını salık veren, kürtajı ve sezaryeni cinayet gören siyasi iktidarın Anayasasında kadınlara, özgürlük değil köleliği, eşitliği değil ikinci sınıf vatandaşlığı getireceğini tahmin etmek güç olmayacaktır.

Bu satırları yazarken Erdoğan’ın şu sözleri kulağımızda çınlıyor: "Kadın kadındır erkek erkektir. Bunların eşit olması mümkün mü?” Peki bu Tayyip Anayasasından umutlanmak mümkün mü?

Durum budur öğretmenim.

Emeğin en güzel haline, aydınlatma erdemine sahip siz eğitim emekçilerini saygıyla selamlıyor, dünya emekçi kadınlar gününüzü kutluyoruz.

Öğrencileriniz...

(soL - Haber Merkezi)