Nevit Kodallı Lisesi öğrencilerinden soL'a değerlendirmeler

Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi açıklama yaparak “Öğrencilerin birbirlerine 45 cm’den fazla yaklaşmalarının yasaklandığı ve diğer iddialar tamamen yalan” dediği okulun öğrencileri soL’a MEB’in ve idarenin açıklamalarını değerlendirdiler.

İdarenin öğrencilerin birbirlerine 45 cm’den fazla yaklaşmalarını yasaklamak da dahil birçok skandal uygulama nedeniyle 100’den fazla velinin eylem yapmasıyla gündeme gelen Mersin’deki Nevit Kodallı Anadolu Güzel Sanatlar Ve Spor Lisesi gündemden düşmüyor.

Mersin Milli Eğitim Müdürü, bugün bir açıklama yaparak tüm iddiaları yalanlamıştı.

Nevit Kodallı öğrencileri ise iddialarının arkasında. soL’a şu açıklamalarda bulundular:

“İddialar kesinlikle doğru. Zaten yalan olmaları için de hiçbir neden yok. Bize bağıra bağıra ‘45 santimden fazla yaklaşamazsınız birbirinize, yasaklıyorum, tehlikeli yakınlaşmalar istemiyorum okulumda, kızlar ve erkeklerin birbirine bu kadar yaklaşmalarının sonu belli’ diyor müdür. ‘Kimseyi bir daha öyle görmeyeceğim’ şeklinde tehditler savuruyor. Bu kamuoyunda duyulunca ise yine bizi suçlayarak iddiaları reddediyor.

“Az önce okula haberciler geldiler. Müdür onları lise 1’ler ile görüştürdü. Lise 1 öğrencileri korkudan seslerini çıkaramadılar. Bu kadar öğrenci var, içlerinde yüzde 90’ından fazlası müdürün böyle dediğini söylüyor. Bundan neden şüphe edildiğini anlamakta güçlük çekiyoruz.

“Müdürün tehdidinden sonra kız arkadaşlarımıza, erkek arkadaşlarımıza yaklaşamaz olduk. İdare önce ‘45 santimden fazla yaklaşmayın’ diyor, ardından veliler gelince bize bağırıp bunu reddediyor. Bunu, yoğun ilgi gösteren basına da yinelediler. Bizler sanat lisesi öğrencileri olarak durduk yere neden yalan söyleyelim?

“Asıl harem-selamlık bugün başlıyor”
Üzerimize gelmeye devam ediyorlar. Bu sabah öğretmenlerden biri çıkan haberleri kasdederek ‘Asıl harem-selamlık bugün başlıyor, bekleyin siz’ dedi. Tehditlerle baş edemiyoruz artık.

“İdare yüzünden okuldan soğuduk”
“Sene başından beri idare okuldan soğuttu bizi. Çok garip uygulamaları var. Kışın bot giymemizi engelliyor, cinsellik olur diye uygulama derslerinin saatlerini düşürüyorlar. Müdürün bizleri nasıl eğittiğini anlamış değiliz. Okul bahçesinde sigarasını içip tesbihini çekerek liseli öğrencilere olabilecek en kötü örneği sergiliyor.

“İdare adım atmazsa Pazartesi eyleme geçiyoruz”
“Nevit Kodallı Güzel Sanatlar Lisesi’nin öğrencileri olarak bir karar aldık. Üzerimizdeki baskı kalkmaz ise, idare yanlışlarından dönmez ise çok farklı bir süreç başlayacak. Hep beraber Pazartesi günü törenden sonra yerlere çökerek dersleri boykot edeceğiz. Okuldan atılma tehditlerine karşı hepimiz beraber olacağız. Artık kimseden korkmuyoruz çünkü liseleri ellerine almak isteyip bu duruma düşürenler de korkmuyor, apaçık yapıyor her şeyi.”

(soL - Mersin)