Ana içeriğe atla
  • soltv-logosoltv-light-logo
  • soltv-logosoltv-dark-logo
  • soltv-logosoltv-dark-logo
  • gelenek-logo

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

'Yandaş olmak ya da olmamak işte bütün mesele bu'

Başbakan Erdoğan’ın gündeme getirdiği Şehir Tiyatrolarının özelleştirilmesine tiyatro oyuncusu Behzat Uygur'dan destek geldi. Artık tiyatrolarda reformun şart olduğunu belirten Uygur, "Özelleştirmek ya da özelleştirmemek işte bütün mesele bu" diyerek özelleştirmeye destek verdiğini ifade etti.

Yayın Tarihi: 17.05.2012 , 13:17 Güncelleme Tarihi: 08.05.2021 , 00:33

Şehir Tiyatrolarına yönelik Başbakan Erdoğan’ın talimatıyla başlatılan özelleştirme sürecine Behzat Uygur destek verdi. Shakespeare'e atıf yapan Uygur, "Özelleştirmek ya da özelleştirmemek işte bütün mesele bu" dedi.

Şehir Tiyatrolarının özelleştirilmesi sürecini Cihan Haber Ajansı’na değerlendiren Behzat Uygur, bir “sanatçı” olarak tiyatroların özelleştirilmesini olumlu bulduğunu dile getirdi.

Tiyatrolarda reform yapılmasına sıcak baktığını belirten Uygur, “Kanımca tiyatrolarda seyirci sayısını artırmak ve oyunları Türkiye'nin her yerine taşımak gayet iyi, gayet olumlu bir çabadır" diye konuştu.

Bakanlar Kurulu’nun kararını bekleyelim
Tiyatroların son dönemde sürekli hükümet ve Belediye saldırılarıyla anılmasına rağmen konuşmalarında, tiyatroların tartışılmasının sevindirici olduğuna değinen Uygur şöyle konuştu:

"İngiliz Şair ve Oyun Yazarı William Shakespeare'in bir sözü var ya onu değiştirerek aktarıyorum 'Özelleştirmek ya da özelleştirmemek işte bütün mesele bu.' Yani tiyatroları tartışmak güzel.

Burada dinleyerek, fikir yürüterek tiyatroyu iyi yere getirmek gerekiyor. Sanatçılar, soğuk kanlı olup Bakanlar Kurulu'nun ortaya koyacağı taslağı okumalı. Kimse, 'Tiyatroyu bitirelim, tiyatro yok olsun' diye aklından geçirmiyor. Burada herkesin derdi tiyatroyu daha iyi yerlere getirmek."

"Tiyatro yatırımcılar için ilgi çekici hale getirilmeli"
Tiyatronun yatırımcılar için ilgi çekici hale getirilmesini savunan Uygur, "Ben, bir özel tiyatro malikiyim. Genelde turnede olduğumdan Devlet Tiyatroları'nı, yapılarını incelemeye fırsat bulamıyorum. Ama oraya giden belli bir seyirci sayısı var. O sayıyı artıma imkânı var. Devlet Tiyatroları, oyunları ile oyuncuları ile koltukları önemli oranda doldurdu ama bu sayıyı daha da artırmak mümkün. Bunun yolu da kuşku yok reformlardan geçiyor."

(soL – Haber Merkezi)

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.