‘Müziksiz değişmez dünya’

İstanbul Nâzım Hikmet Kültür Merkezi “Müziksiz Değişmez Dünya” başlıklı bir panel düzenliyor. Panele Ahmet Say, Can Aksel Akin ve Emin İgüs katılacak.

Antik Yunan'dan başlayarak, çağdaş topluma evrilme süreci, Fransız Devrimi ile tüm dünya toplumlarını yadsınamaz bir etkilemiştir. Devrimin özgürlük, eşitlik, kardeşlik ilkeleri toplumların değişiminde yüzyıllardır bayrak olmuş değerler.

Çağdaş toplumun özgürlük, eşitlik ve barış talebine kulak tıkayanlar, toplumsal ilerlemenin önünü her türlü araçla durdurmaya uğraşıyorlar. Müzik yalnız değil, tüm sanat alanlarında, sanatçılar yandaş olmadıkları/satın alınamadıkları sürece görünmez olmaya zorlanıyor, itibarsızlaştırılmaya uğraşılıyor. Görünmez olmadıkları durumlarda sansür ve yargı zoruyla susturulmaya çalışılıyor. NHKM'nin düzenlediği 'Müziksiz Değişmez Dünya' paneli, müzik açısından aydınlanmacılığı değerlendirecek önemli bir buluşma. Konuşmacılar tarihsel bir bakış açısından yola çıkarak müzik ve toplum yapısıyla ilgili güncel sorunlara değinecekler.

Müziksiz Değişmez Dünya, bu cumartesi 17:00’da NHKM’nin kışlık bahçesinde.

(soL - Haber Merkezi)