Led Zeppelin'den alternatif 'Stairway to Heaven' kaydı

Dünyaca ünlü rock grubu Led Zeppelin, 43 yıl önce yaptığı efsane şarkı Stairway to Heaven'ın daha önce hiç yayımlanmamış bir versiyonunu piyasaya çıkartacak.

(soL - Kültür) Ünlü rock grubu Led Zeppelin, yeni yayımlayacağı albümde "Stairway to Heaven" şarkısının daha önce duyulmamış bir versiyonuna yer verecek.

1971 yılında yayımlanan ve Led Zeppelin IV adıyla bilinen albümde yer alan meşhur şarkı, grubun efsanevi gitaristi Jimmy Page tarafından yazılmış ve kaydedilmişti. Tüm dünyada 37 milyon kopya satılan albümde yer alan şarkı, grubun "simgesi" haline gelmişti.

Ekim ayında yeniden yayımlanacak olan albümün yine Jimmy Page gözetiminde düzenlendiği belirtiliyor. Albümün yayıncısı Atlantic Records tarafından yapılan açıklamada, Stairway to Heaven'ın Los Angeles'taki Sunset Sound Studio'da mix edildiği vurgulandı.

Alternatif versiyonu, kaybolup gitmekten Jimmy Page'in kurtardığı söylenirken, Page, konu hakkında ayrıntı vermekten kaçındı.

Albümün, yine ünlü Led Zeppelin şarkılarından "Rock And Roll", "Black Dog" ve "When The Levee Breaks", "Misty Mountain Hop", "Four Sticks" ve "Going To California"nın da alternatif versiyonlarını içereceği açıklandı.


Led Zeppelin - Stairway to Heaven