Kemal Özer anılıyor

Aramızdan geçen Haziran ayında ayrılan şiirimizin özgün sesi Kemal Özer için 5 Nisan Pazartesi günü bir etkinlik düzenlenecek. "Ustalara Saygı" başlıklı anma etkinliği, Akatlar Kültür Merkezi Melih Cevdet Anday Sahnesi'nde Pazartesi saat 20.00'da başlayacak

Aramızdan 30 Haziran 2009 tarihinde ayrılan şair Kemal Özer, “Ustalara Saygı” toplantıları kapsamında anılacak. Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlik, 5 Nisan Pazartesi akşamı, Akatlar Kültür Merkezi Melih Cevdet Anday Sahnesi'nde gerçekleştirilecek. Faruk Şüyün’ün hazırladığı toplantı saat 20.00’den itibaren takip edilebilecek.

Şiirlerinin ve çeşitli türlerde kaleme aldığı düzyazılarının yanı sıra dergicilik ve yayıncılık da yaparak kültür hayatımızı zenginleştiren Kemal Özer için hazırlanan “Ustalara Saygı” gecesinde Özer’in ailesi ve edebiyatçı dostları ustayla ilgili anı, duygu ve düşüncelerini konuklarla paylaşacak. Kemal Özer için hazırlanan “Ustalara Saygı” gecesine konuşmacı olarak katılacaklar arasında Adnan Özyalçıner, Doğan Hızlan, Efe Duyan, Gülsüm Cengiz, şairin eşi Gülşah Özer, Hayri Erdoğan, Hüseyin Alemdar, Mustafa Bayram Mısır, Refik Durbaş, Sennur Sezer, Sezai Sarıoğlu ve şairin kızı Simge Özer Pınarbaşı da yer alacak.

Gecede Kemal Özer’in “Tutsak Kan”, “Yaşadığımız Günlerin Şiirleri”, “Sen de Katılmalısın Yaşamı Savunmaya”, “Onların Sesleriyle Bir Kez Daha”, “Sevdalı Buluşma” ve “Temmuz İçin Yaralı Semah” gibi kitaplarında okurlara sunduğu şiirlerinden seçmeler de yorumlanacak. “Ustalara Saygı” toplantısında Kemal Özer şiirlerini Tuna Egemen ve Mazlum Kiper seslendirecek.

Sanatseverlere Kemal Özer’in sesinden kendi şiirlerinin de sunulacağı etkinlikte, şairin hayatından fotoğraflar ve görüntüler de izleyiciler ile paylaşılacak.

Adres: Akmerkez’in Etiler’e giden kapısının karşısındaki Zeytinoğlu Caddesi üzerinde...
Melih Cevdet Anday Sahnesi / (Akatlar Kültür Merkezi): 0 212 351 93 84

(soL-Haber Merkezi)