Cannes'da Türkiye'yi kısalar temsil edecek

Bu yıl Cannes Film Festivali'nde Türkiye'den uzun metrajlı film yok. Ancak festivalin kısa film bölümü "Short Film Corner"da Türkiye'den üç film yer alıyor.

63. Uluslararası Cannes Film Festivali önceki gece yapılan törenle açıldı. Altın Palmiye için 19 filmin yarıştığı festivalde, bu yıl Türkiye'den hiç uzun metrajlı film yok. Ancak Türkiye'den üç kısa film festival kapsamında seyirciyle buluşacak.

Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Koray Çalışkan'ın yönettiği "Esma", seçkiye alınan filmlerden biri. Daha önce Türkiye'de ve yurtdışında çeşitli festivallerde gösterilen "Esma", kredi kartı borçları yüzünden bunalıma giren bir çifti anlatıyor. Bebek bakıcısı Esma ve güvenlik görevlisi kocası Davut, içine düştükleri maddi açmazdan kurtulmak için istemedikleri halde bir planı devreye sokmak zorunda kalırken, Esma vicdanı, mantığı ve duygularının arasında sıkışıyor.

İnSanat Sinema Derneği 16mm Sinema Atölyesi'nin çalışması olan, Suat Oktay Şenocak'ın yönettiği "Dar Açı" filmi ile, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi (İLEF) öğrencisi Eren Ataç'ın "Veda" adlı filmi de festivalin kısa film seçkisine girdi.

12 - 23 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek olan Cannes Film Festivali'nde ayrıca, Hüseyin Karabey'in "Sesime Gel" adlı film projesi, proje geliştirme bölümü l'Atelier'ye seçilmişti.