Ali Sürmeli kadın oyuncuya yumurta saldırısını savundu!

Tiyatrocu eski sevgilisine sahnede öpüştüğü için yumurta atarak saldıran oyuncu Ali Sürmeli kendini inanılmaz ifadelerle savundu.

Yönetmenliğini Mehmet Ergin’in yaptığı ‘Matmazel Julie’ isimli tiyatro oyununun önceki gece gerçekleşen gösteriminde şok bir olay yaşandı. Oyuncu Teoman Kumbaracıbaşı’yla rol gereği öpüşen Sultan Ertuğrul, seyirci koltuğunda oturan eski sevgilisi Ali Sürmeli’nin saldırısına uğradı. Sürmeli, yanında getirdiği yumurtaları öpüşme sahnesinde sahneye fırlattı. Yumurtalardan biri oyuncu Sultan Ertuğrul’un yüzüne isabet etti.

Vatan'ın haberine göre olayın ardından darp raporu alan Sultan Eroğlu, Teoman Kumbaracıbaşı ve Özge Özder, Şişli Polis Merkezi’ne giderek Sürmeli hakkında şikayetçi oldu. Polis, Ali Sürmeli’yi arayarak ifadesini aldı. Sürmeli, bir tiyatro oyuncusu için skandal sayılabilecek ”Oyunu çok edepsiz buldum. Bu yüzden yumurtayla protesto ettim” sözleri ile kendini savundu.

Ne olmuştu?
Skandal olay, bir TV programına katılan oyuncu Özge Özder'in, "Matmazel Juliet" adlı oyundaki rol arkadaşı Sultan Ertuğrul'un eski sevgilisi Ali Sürmeli'nin yumurtalı saldırısına uğradığını söylemesi ile gündeme oturmuştu.

Özder oyun sonrasında yaşananları şöyle anlatmıştı:

"Biz bugün üçüncü defa İstanbul'da oyumuzu oynadık. Ali Sürmeli oyunun galasına da gelmişti. Sürmeli, yönetmen Mehmet Ergen'e Sultan'ın sahnedeki öpüşme sahnelerinden duyduğu rahatsızlığı da iletmişti.

O zaman neden eleştiride bulunduğunu anlayamadan, duygusallığına verdik. Sonradan bazı arkadaşlarıyla birlikte bu geceki oyun için bilet aldığını öğrendik. Oyuna geleceğini biliyorduk ve herhangi bir önlem almadık.

Arkadaşlarıyla birlikte oyunu izlemeye geldi ve oyunun bir bölümünde çıktı. Onun gittiğini sandık. Fakat arkadaşları oyun sonunda tebrik etmek için Sultan'ı yukarı çağırdı. O sırada Ali Sürmeli ortaya çıkarak önceden hazırlamış olduğu yumurtaları seyircilerin gözü önünde oyuncu arkadaşıma atmaya başladı.

Bütün bunlar sahne üzerinde öpüştüğü için oldu. Seyircilerin önünde bizi küçük düşürdü. Ama ben asıl kendisini küçük düşürdüğünü düşünüyorum. Şu anda konuyla ilgili karakolda zabıt tutuluyor. Kadına şiddeti hep başkaları üzerinden konuşurken bunu yapanın bir oyuncu olmasını aklım almıyor."