AKP sanata saldırısını sürdürüyor: Orhan Aydın'dan 'İsyan hakkımızı kullanalım' çağrısı

AKP’nin sanat alanlarına yönelik en kapsamlı saldırılardan birisi yürürlüğe girmeye hazırlanıyor. Yasayla tek söz AKP’nin 11 kişilik 'Türkiye Sanat Kurulu'nda olacak. soL Portal yazarı Orhan Aydın, “İsyan hakkımızı kullanalım. Yoksa yıkılan duvarın altında önce bizler kalacağız” dedi.

Başbakan Erdoğan’ın tiyatroların özelleştirileceği yönündeki açıklamasının ardından AKP, tüm sanat alanlarını kapsayan bir saldırı yasasına hazırlanıyor.

Konuya ilişkin hazırlanan taslağa göre, sanat projelerinin değerlendirilmesi, desteklenmesi ve yaptırılması için Türkiye Sanat Kurumu kurulacak. Kurul üyeleri Kültür Bakanı’nın teklifi üzerine bakanlar kurulu kararıyla atanacak.

Yasaya göre Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü Kanunu kaldırılacak, Sanatçılar il kültür müdürlüklerine devredilecek.

Konuyu bugün köşesine taşıyan tiyatro sanatçısı Orhan Aydın, “hiç kimse aldanmasın, eğer susarsak ne öneriliyorsa hepsi birebir onaylanacak ve hayata geçecek” derken, şu çağrıda bulundu:

Açık açık söylüyorum gelin, İSYAN HAKKIMIZI KULLANALIM.

Meydanlara çıkalım yurttaşlarımıza, tüm dünyaya bu saldırı ve yok etme operasyonunu anlatalım ve bu faşist dayatmayı durduralım.

Yoksa yıkılan duvarın altında önce bizler kalacağız.

Orhan Aydın’ın bugünkü yazısını buradan okuyabilirsiniz: Sonun başlangıcı…

(soL - Haber Merkezi)