4. İşçi Filmleri Festivali Mersin’de

4. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali, yarın Mersin’de başlıyor. 50 filmin gösterileceği festival, 27 Aralık tarihine kadar sürecek.

4. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali, yarın Mersin’de başlıyor. İstanbul, Ankara ve İzmir’de 1 Mayıs’ta başlayan festival, Bolu, Bursa, Samsun, Konya, Adana, Batman, Eskişehir ve Antalya’dan sonra şimdi de Mersinlilerle buluşacak.

Festivalin Mersin ayağını Mersin Halkevi, TTB, DİSK Birleşik Metal-İş, KESK’e bağlı SES, TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Mersin şubeleri, Mersin Sinema Derneği, Öğrenci Kolektifleri ve Akdeniz ilçe Belediyesi birlikte organize ediyor.

Festivali duyurmak amacıyla SES Mersin Şubesi yönetim kurulu üyesi Eylem İbiş tarafından düzenleme komitesi adına yapılan yazılı açıklamada, festivalin Türkiye ve dünyadan emekçilerin yaşamlarını ve mücadele deneyimlerini izleyicilerle buluşturmak ve Türkiye'de işçi filmi üretimini özendirmek amacıyla hazırlandığını belirtildi.

Festivali düzenleyen ve destekleyen sendika, meslek odası gibi kuruluşların sayısının her yıl arttığını ve festivalin gittikçe daha fazla izleyiciye ulaşarak güçlendiğini ifade eden İbiş, “Biz başka dünya isteriz” temalı festival kapsamında kriz, işsizlik, güvencesizlik ve mücadele dolu emek öykülerinin beyaz perdeye yansıyacağını ifade etti.

Yarın (24 Aralık Perşembe günü) Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda başlayacak olan festivalin açılışı, 1990-1991 yıllarındaki Zonguldak grevi ve yürüyüşünü konu edinen 'Yüzbin Kişiydiler' belgeselinin gösterimiyle yapılacak. Festival kapsamındaki gösterimler her yıl olduğu gibi ücretsiz olacak. 50 filmin gösterileceği festival, 27 Aralık tarihine kadar sürecek. Festival kapsamında panel ve söyleşiler de düzenlenecek.
(soL - Haber Merkezi)