“Spor” medyasında rezalet diz boyu…

Türkiye’nin Hırvatistan ile oynayacağı çeyrek final karşılaşması öncesi, “spor” gazetelerinde ahlak ve zekâ dibe vurdu.

soL (HABER MERKEZİ) Euro 2008'de, bu akşam 21.45'te başlayacak çeyrek final karşılaşmasında Hırvatistan karşısında tur arayacak olan Türkiye'nin güzide spor basını, bir futbol karşılaşmasına değil, savaşa, işgale, tecavüze hazırlanıyor. Bütün ahlaki değerleri çiğneyerek.

Fotospor, anasayfasının sürmanşetine, "Hırvat gazeteci kız Gorana Banjeglav" tiplemesinin, Hırvat seyircilere uyarılarını çekmiş. Yapılması sakıncalı el hareketinin de gösterildiği sürmanşette, bu hareketi yaparlarsa, Türkler'in onları nokta nokta yapacağı söyleniyor ve Türkçe bilmeyenler için de galiz bir küfür yazılarak anlamı açıklanıyor.

Bu rezilliğin altındaki manşet, "Baba! Yap Bi Güzellik Daha!" düzeyinde, Fatih Terim'e sesleniyor...

Fanatik gazetesi, Hırvatistan'ın Türkiye'yi 1-0 yendiği maçın fotosunu ve arkada görünen skor tabelasını alevlerle iki parçaya ayırmış. Üstte, "Bunlara Bi", altta "Lazım" yazıyor. Cümle, o fotoğrafı yakan eldeki "Çakmak" görüntüsüyle tamamlanıyor.

Fotomaç, Mehteran Takımı'nı çıkarmış sahaya. "325 yıl sonra yeniden Viyana kapılarındayız" diyerek sesleniyor futbolculara: "Gazanız Mubarek Olsun"... Göze çarpan bir "Ceddin Dedeeen" yazısının altında, "Fetih Günü" başlığıyla marş tamamlanıyor...