İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda görev değişimi

Osman Wöber' in kişisel nedenlerle istifa etmesinin ardından boşalan İstanbul Devlet Tiyatrosu müdürlük ve sanat yönetmenliği görevine atanan Şakir Gürzumar, dün görevi devraldı.

soL (HABER MERKEZİ) Yapılan devir teslim töreninde konuşan Şakir Gürzumar İstanbul'un, devlet tiyatrolarının vizyon penceresi olduğunu, Osman Wöber döneminde, devlet tiyatrosunda parlak oyunların sahnelendiğini, bundan sonra da iyi oyunlar sergilemeye devam edeceklerini dile getirdi.

Yurt içi ve yurt dışı bağlantı festivallerin olacağını kaydeden Gürzumar, Devlet Tiyatrolarının 60'ıncı yılı dolayısıyla daha önceden oynanmayan 60 eserin sahneleneceğini kaydetti.

Daha önce Adana ve Ankara Devlet Tiyatrosu' nda müdürlük ve sanat yönetmenliği görevlerinde bukunan Şakir Gürzumar, 1979'da Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu. Londra'da National Theatre ve Royal Shakespeare Company üzerine araştırma yapan Gürzumar, The British Theatre Association'da drama, oyunculuk, reji, hareket, müzikal oyunculuk dersleri aldı. Gürzumar son sahneye koyduğu Bir Şehnaz Oyun, Uyarca, Töre, Hayvan Çiftliği, Genç Osman, ''Küçük Prens ve Küheylan gibi oyunlarıyla tanınıyor.