Frankfurt Kitap Fuarı’na doğru

15-19 Ekim’de düzenlenecek Frankfurt Kitap Fuarı’nın hazırlıkları başladı. “Ön çalışma” olan Berlin Kitap Festivali'nde, Deniz Kavukçuoğlu ile Türker Armaner okuyucularla buluşuyor.

soL (HABER MERKEZİ) Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye'nin bu yıl Frankfurt Kitap Fuarı'na onur konuğu olarak çağrılması nedeniyle, Almanya'da çeşitli sanatsal etkinliklere katılma kararı aldı. Bu kapsamda, 21-22 Haziran tarihlerinde düzenlenecek Berlin Kitap Festivali'nde iki Türk yazar, Deniz Kavukçuoğlu ile Türker Armaner, Alman okurlarla tanışacak.

Yayıncılık sektörünü buluşturan Berlin Yayıncılar Günü kapsamındaki "Berlin Uzun Kitap Gecesi"nde de, Almanya'da yaşayan Türk kökenli Alman yazar İmran Ayata'nın okuma etkinliğiyle Türk edebiyatı ve kültürü ön plana çıkarılacak.

Frankfurt Kitap Fuarı programı açıklandı
Bu yıl 15-19 Ekim tarihleri arasında yapılacak 60. Uluslararası Frankfurt Kitap Fuarı'nın onur konuğu olan Türkiye, fuarda sunacağı programı, Frankfurt Literaturhause'da yapılan bir basın toplantısıyla açıkladı. Toplantıda, Frankfurt Kitap Fuarı Direktörü Jürgen Boos, 2008 Frankfurt Kitap Fuarı Onur Konuğu Türkiye Projesi Genel Koordinatörü Doç. Dr. Ahmet Arı, Ulusal Yürütme Komitesi eşbaşkanları Müge Gürsoy ve Ümit Yaşar Gözüm, Basın Yayın Birliği Başkanı Hayati Bayrak, Türkiye Yazarlar Birliği Başkanı Çetin Tüzüner ile yazar Nazlı Eray birer konuşma yaptılar.

Tarihimize sahip çıkmak
Müge Gürsoy Sökmen, konuşmasında, "kültürümüzü, dünyanın dikkatine açarken hangi ulusun has Türk, hangi unsurun melez olduğu gibi bir tartışmaya girmek yerine bu tarihi, bu iç içe geçişi öncelikle takdir etmeli ve şükranla karşılamalıyız. İnkârcı, savunmacı bir tutumla tarihsel paylaşımları, yüzyılların alışverişini görmezden gelmek yerine, bu tarihe ve şimdi içimizde barındırdığımız çeşitliliğe sahip çıkmalı, hakkını vermeliyiz" dedi.

Türkiye, fuar alanında 100 yayınevi, 40 kültürel etkinlik, 150 konferans ve okumayla kendini tanıtacak. Zaman içinde kültürel aktarımı konu edinen "Dün Bugün" sergisi, tarihi değer taşıyan kitapların görülebileceği "Müze Sergisi" ile Türkiye kitaplarının sergileneceği etkinlikler de bu alanda gerçekleşecek.