DT, Alaçatı Festivali’nde

Sezon içinde sahnelenmiş olan oyunları yaz sezonunda Türkiye turnesine çıkaran Devlet Tiyatroları, “14. Alaçatı Uluslararası Çocuk ve Gençlik Festivali”ne de katılıyor.

soL (HABER MERKEZİ) "Hiçbir Yeri Unutmadık" sloganıyla, kendi sahnelerinin bulunduğu 13 il de dahil olmak üzere tüm Türkiye'de yaz turnesine çıkan Devlet Tiyatroları, Van ve Erzurum tiyatrolarıyla 30 Haziran - 5 Temmuz tarihleri arasında İzmir Alaçatı'da olacak. Devlet Tiyatroları ve Opera Balesi Çalışanları Vakfı (TOBAV) ile Alaçatı Belediyesi tarafından düzenlenen festivalde, açılış, Van Devlet Tiyatrosu'nun sahnelediği "Nasrettin İnadın Sonu" adlı oyunla 30 Haziran günü saat 21.30'da Açıkhava Tiyatrosu'nda yapılacak. Eserin yazarı olan Özer Tunca aynı zamanda yönetmenliğini de üstleniyor. Dekoru Tayfun Çebi'ye, kostümü Ebru Çolpan'a, ışığı İlhan Orhon'a, müziği Nedim Yıldız'a, dansları Ziver Armağan Açıl'a, mask yapımı İlhan Ateş'e ait olan oyunda Deniz Keyf, İpek Atagün, Eda Aydınlı ve Cem Zeynel Kılıç rol alıyor.

Festivalde kimler var?
1 Temmuz'da Çankaya Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun "Denizin Çocukları" adlı oyunu izleyenlerin karşısına çıkacak. Festival, 2 Temmuz'da ise Rusya'dan gelen tiyatro topluluğu "Tiyatro Kurage"yi ağırlayacak. Topluluk, Mihail Doroko'nun yönetmenliğinde "Sirk Gitti Palyaçolar Kalacak" adlı oyunu sergileyecek.

3 Temmuz'da Anfi Tiyatro'da, Romanya'dan gelen "Constanta Çocuk Tiyatrosu"nun "Sirkin Sihri" adlı, Vasile Gherghilescu'nun yönettiği, palyaço gösterileri, danslar ve şarkılarla örülü oyunu tiyatroseverlerle buluşacak.

Belçikalı "Rosa Mei Dans Topluluğu" tarafından sahneye konacak "Kedi Oyunu" adlı oyun ise 4 Temmuz'da Anfi Tiyatro'da sahnelenecek. Koreografisi Rosa Mei tarafından hazırlanan oyun, ip sanatı, sihirbazlık, hikayeler ve gizli anlamlar taşıyan şarkılardan oluşuyor.