Yumurtalı eyleme faşist tepki

Öğrencilerin üniversitelerde AKP’lilere karşı gerçekleştirdiği yumurtalı eylemler, BBP ve AKP’li bir grup öğrenci tarafından lümpen bir tavırla protesto edildi.

AKP ve YÖK saldırılarına karşı gerçekleştirilen yumurtalı eylemleri etkisizleştirmek adına yürütülen propagandanın parçası olan AKP’li ve BBP’li öğrenciler, siyasilere yumurta atılmasını kınadı ve eylem biçimleri hakkında da öneride bulundu.

Yumurta Seven Öğrenciler Platformu
Kocaeli Üniversitesi’nde Yumurta Seven Öğrenciler Platformu adıyla örgütlenen, giyimdeki marka ve aksesuarlarıyla dikkat çekmeyi de başaran AKP ve BBP’liler, son dönemde AKP’li bakanlara karşı üniversitelerde girişilen yumurtalı eylemleri protesto etmek için bir eylem gerçekleştirdi. “Yumurtayı israf etmeyin” diyen bu grup, yumurta sepetiyle Sabri Yalım Parkı’na yürüdü.

Grup adına açıklama yapan Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi 2. sınıf öğrencisi Hatice Okur, şunları söyledi: “Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı resim ve ya başka yollarla, tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Şöhret için eylem yapmasınlar. (Bize üç günlük şöhret yeter, nasılsa düzenli periyotlarla zaten karşınıza çıkıyoruz) diyorsanız, tam da kamuoyunun aklından geçenleri okumuşsunuz demektir.”

Öneride de bulundular
Okur, ‘’Yumurta atma kahvaltıya sakla’’ ve ‘’yumurta atmak faşistliktir’’ sloganları atılırken sürdürdüğü açıklamasında, şu görüşlere yer verdi: “Protesto etmenin birçok yolu vardır. Alkışlarsınız, terk edersiniz, olmadı yuhalarsınız. Aciz ve basit yöntemleri siz üniversiteli arkadaşlarımıza yakıştıramadık. Hele ki, 30 yıldır mülkiyeli olan 50 yaşındaki Hasan Hüseyin amcamızın masum öğrenci isyanlarının başını çekmesi, polise koltuk atması oldukça manidardır.’’ Aralarında türbanlı, ray-ban marka güneş gözlüğü takan ve son model cep telefonu kullanan öğrencilerin olduğu görülen topluluğa, halk tepki gösterdi. Bunun üzerine eylem, temsili olarak piknik tüpü üzerinde sucuklu yumurta pişirilmesiyle sona erdi.
(soL-Kocaeli)