Ücretli öğretmen hamallık yaparken öldü

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun şartlarından şikayet eden sözleşmeli öğretmenlere 'Siz de bunu tercih etmeseydiniz' yanıtını vermesinden hemen sonra, yazın maaş alamadığı için hamallık yapmak zorunda kalan Ahmet Fazlı Elçi'nin çalıştığı sırada kalp krizi geçirerek öldüğü haberi geldi.

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde Atatürk Çok Programlı Lisesi'nde ücretli öğretmenlik yapan Ahmet Fazlı Elçi, yaz aylarında maaş alamadığı için aynı okulda hamallık yapıyordu. Okula gelen ders kitaplarını yevmiye karşılığı taşıyan Elçi, dün öğlen saatlerinde kalp krizi geçirdi.

Evli ve 2 çocuk babası olan 44 yaşındaki Elçi, dün kitapları taşırken aniden baygınlık geçirdi. Okulda bulunan görevliler tarafından yakındaki sağlık ocağına götürülen öğretmen Elçi'nin kalp krizi geçirdiği belirlenirken, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Ölümde ihmal de mi var?
Ahmet Fazlı Elçi'nin yeğeni Nurcan Sandalcı, dayısının ihmal sonucu öldüğünü öne sürdü: “Dayım okula gelen kitapları 40 TL karşılığında taşıdığı esnada kalp krizi geçirerek 150 metre ileride bulunan sağlık ocağına götürülmüş. Ancak orada doktor olmadığını hemşire müdahale edemeyeceğini söylemiş. 30 dakika gibi bir süre dayım orada bekletildiği için ölmüş. Bir insanın canı bu kadar mı ucuz? Bu işin peşini bırakmayacağız. Savcılığa suç duyurusunda bulunacağız.”

Sandalcı, dayısının ücretli öğretmen olduğu için yaz aylarında derslere girmediği için maaş alamadığını belirterek, “Dayım paraya ihtiyacı olduğu için ek iş yapıyordu. Okulda çalıştığı dönemlerde ortalama 700 TL kazanıyordu. Yazları maaş alamadığı için sıkıntı çekiyordu. O yüzden bulduğu her işte çalışırdı. Üniversite mezunu bir insanı bu hale getiren büyüklerimiz utansın” dedi.

Çubukçu ne demişti?
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Kırıkkale'de kendisine tepki gösteren sözleşmeli öğretmenlere “Siz sözleşmeli öğretmenliğe başvurmayabilirdiniz. Öğretmenlik anlatma olduğu kadar da dinleme sanatıdır. Sözleşmeli olarak başvurmayabilirdiniz. Öğretmenliğin ülkemizde çok saygılı bir meslek olduğunu düşünüyorum. Ülkemizde öğretmelerimiz çalışma koşullarını tercih etme hakkı olduğu kadar, öğrencilerimizin de eğitim hakları var. Ağrı'daki öğrencilerin de sizin gibi öğretmenlere ihtiyacı var" demişti.

(soL-Haber Merkezi)