Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Trabzon'da HES direnişine saldırı

Trabzon'un Çaykara ilçesi Karaçam Beldesi'nde yapılan HES inşaatını durdurmak isteyen köylülere jandarma saldırdı.

Yayın Tarihi: 04.11.2011 , 12:43 Güncelleme Tarihi: 08.05.2021 , 00:27

Trabzon Çaykara ilçesi Karaçam Beldesi Derebaşı mevkiinde dün HES inşaatı için iş makinalarının yeniden şantiye alanına getirilmesi üzerine yolu kapatarak nöbet tutmaya başlayan halka bu sabah 05.30’da jandarma saldırdı. Jandarmanın gaz ve sopayla müdahalesinde çok sayıda insan yaralanırken altı kişinin göz altına alındığı bildirildi.

Trabzon İdare Mahkemesi’nin Haziran 2011’de santralin yapımının durdurulmasına karar vermesinden sonra, bu karara rağmen HES santralinin yapımcı firması inşaata başlamış, buna karşı Karaçam beldesi halkı şantiyeye gelerek iş makinelerini engellemeye çalışmıştı. Eylül ayında jandarmanın müdahale ettiği bu eylemde altı kişi göz altına alınmış çok sayıda insan yaralanmıştı.

Çarşamba günü iş makinalarının yeniden şantiye alanına getirilmesi üzerine dün belde halkı Derebaşı mevkiinde yolu kapatarak yeniden nöbet tutmaya başlamıştı. Jandarma ve polisin şirket elemanları ile halk arasında koruma kalkanı oluşturduğu bölgede kolluk kuvvetlerinin daha önce olduğu gibi direnişteki halka müdahale etmesinden endişe ediliyordu.

Müdahale sonrası Karaçam halkı saldırıyı ve mahkemenin yürütmeyi durdurma kararına rağmen iş makinalarını bölgeye getiren şirkete karşı Trabzon Valiliği’nin önüne doğru yürüyüşe geçti.

Direnişe TKP, ÖDP, EMEP gibi partilerin de içinde yer aldığı Trabzon Emek ve Özgürlük Meclisi de destek veiyor.

(soL - Trabzon)

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.