Topbaş: 3. köprü Tarabya-Beykoz arasına

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 3. Köprünün kurulacağı güzergahın Tarabya-Beykoz arası olduğunu açıkladı.

Kadir Topbaş, sonunda 3. Köprünün güzergahına dair açıklamada bulundu. Topbaş güzergahı, gazetecilerin kendisine dün CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin’in konuyla ilgili açıklamasını sormaları üzerine yaptı.

İlk olarak Tekin’e cevap veren Topbaş, “Tekin'in zaman zaman 'gündemde nasıl olabilirim' diye kendince adımlar atmaya çalıştığını'' söyleyerek ''İfadelerinde 'Sayın Başkan güzergahı benden öğrensin' diyor. Şunu açık söyleyeyim. Onların bilgileri bizim unuttuklarımızdan fazla değil. Bilgileri yetmez. Bu şehri yöneten, yıllardır bu şehirde yaşayan birisi olarak bu kentin bütün gelişme süreçlerini ve bundan sonraki süreçlerini yakından takip eden ve bu konuda yetkin olan bir insan olarak tabii ki bütün süreci takip ediyoruz” dedi.

Topbaş, 3. köprünün güzergahına ilişkin 4 yılı aşkın süredir Başbakan ve ilgili bakan ve kurumlarla birlikte yaptıkları bir çalışma bulunduğunu ve ilk aşamada 5 ayrı nokta üzerinde durulduğunu söyleyerek şunları aktardı: “Sayın Başbakanımızın da hassasiyeti, havzaların etkilenmemesi, orman alanlarının minimum ölçekte veya en az etkilenecek ölçekte bir yer belirlenmesiydi. Ve 3. köprü için mevcut 2. köprünün biraz kuzeyinden, Tarabya bölgesinden bir iz belirlendi. Bir çalışma yapıldı ve bize takdim edildi. Geçen haftaki koordinasyon toplantısında heyetimizle birlikte bu güzergah üzerinde incelemeyi yaptık. Bizim koordinasyon kurulumuza bu konuda bilgi aktardık ve beraberce bir çalışma yürüttük.

Bunlar planlara işlenecek ve tabii ki güzergahın üzerindeki etkileşimler dikkate alınacak. Buradaki kamulaştırma alanlarının getireceği maliyetler de dikkate alınarak bazı değişiklikler olma ihtimali çok büyük. Yer yer olabilir. Tabii ki önümüzdeki ay meclise getirilecek. Mecliste tartışılacak, konuşulacak, değerlendirme yapılacak ve karara bağlanacak. İstanbul'un ihtiyacı olan Avrupa ve Asya yakası arasındaki geçişlerde çok önemli olan bir güzergahın tedariki açısından bu önemli.”
(soL - Haber Merkezi)