TKP'li Öğrenciler metrobüse para vermedi!

Ulaşım ücretlerine yapılan zamlara karşı eyleme geçen öğrenciler, Mecidiyeköy istasyonu turnikelerinden para vermeden geçti.

Metrobüs hattında, İETT ve özel halk otobüslerinde bu sabahtan itibaren yürürlüğe sokulan fahiş zam, İstanbul halkı tarafından öfkeyle karşılandı. Birçok metrobüs istasyonunda ulaşım zamları protesto edildi.

TKP'li öğrencilerin ulaşım ücretlerine yapılan zammı protesto için düzenlediği, yaklaşık 300 öğrencinin saat 18:00'de Mecidiyeköy metrobüs istasyonunda toplanmasıyla başlayan eylemde, "Koyun Değiliz! Ulaşım Zamları Geri Alınsın" pankartı açılarak, İstanbul halkı ve öğrenciler zamları kabul etmemeye çağırıldı.

TKP'li öğrenciler adına yapılan konuşmada, AKP iktidarının halkı koyun yerine koyduğu, toplumun en temel insani haklarını bir bir elinden aldığı vurgulandı. "Sağlık ve eğitimden sonra sıra ulaşıma geldi, her şeyi her geçen gün paralı hale getiren AKP, şimdi de okullarımıza ulaşmamızın önüne geçmek istiyor" denildi.

Metrobüsten inen yolcuların, alkışlarıyla destek verdikleri, yapılan konuşmalara yüksek sesle katıldıkları eylemde, "Milyarder Tayyip Zamları Sen Öde!", "Topbaş Zammını Al Başına Çal!", "AKP'yi İstemiyoruz", "Parasız Eğitim, Ücretsiz Ulaşım İstiyoruz" sloganları atıldı.

Eylemin sonunda yapılan konuşmada, "Geçtiğimiz aylarda harçlara zam yaptılar, bize paranız yoksa okumayın dediler. Sokağa çıktık, zamları kabul etmiyoruz dedik. Sağlığımıza göz dikdiler, binler olarak sokağa döküldük. Bugün ulaşıma yaptıkları zamla okulunuza da gitmeyin diyorlar. Bizler eğitim almak istiyoruz. Eğitim de, sağlık da, ulaşım da yurttaşların en temel hakkıdır. Tüm bunların yurttaşlara ücretsiz olarak temin edilmesi gerekir. Gırtalağımıza basıyorlar, iliğimizi sömürüyorlar. Sabrımızı yeterince zorladılar. Bu zamları kabul etmiyoruz. Buradan tüm vatandaşlarımızı bu zamlara karşı ayağa kalkmaya davet ediyoruz. Bizler üniversite öğrencileri olarak bu zamları geri aldırtacağız. Bu zamlarla ulaşım hakkımızın gasp edilmesine izin vermeyeceğiz" denildi.

"Madem onlar parası olan okusun, parası olan ulaşım alsın diye buyuruyorlar, biz de yolunacak kaz değiliz diyoruz ve şimdi akbillerimizi basmadan evimize gideceğiz" sözleri üzerine, yüzlerce yolcu istasyon turnikelerinden akbil basmadan geçti. İstasyondaki yolcular alkışlarıyla turnikelerden atlayan öğrencileri desteklediler.

TKP'li öğrenciler, yapılan zamlar geri alınana kadar her gün protesto eylemlerini sürdüreceklerini duyurdular.

(soL Haber Merkezi)