Sendika değiştirme baskısına ilginç tepki

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan 760 işçiye sendika değiştirme baskısı uygulandığı ifade edilirken, sendikanın yaşanan duruma verdiği tepki dikkat çekti.

soL(ERZURUM) Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan 760 işçiye, bağlı oldukları Belediye-İş sendikasından ayrılarak Hak-İş'e bağlı Hizmet-İş sendikasına geçmeleri için baskı yapıldığı öğrenildi.

Türk-İş'e bağlı Belediye-İş Sendikası Örgütlenme Genel Sekreteri Ali Çelenk, Erzurum bizzat Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler tarafından baskı yapılan işçilerden 60'ının sendika değiştirmek zorunda bırakıldığını söyledi. Dün Büyükşehir Belediyesi önünde bir araya gelen Türk-İş'e bağlı sendikalar adına açıklama yapan Çelenk, baskı yöntemleri kullanılarak sendika değiştirmeye zorlanan işçilerin örgütlenme ve sendikalaşma özgürlüğünün önüne geçildiğini belirtti.

Başkan Küçükler ile görüşmeleri sırasında, Küçükler'in "Evet, ben Hizmet-İş Sendikası'nı destekliyorum. Burada örgütlenmesini istiyorum. Bu konuda tarafım" dediğini belirten Çelenk, belediye başkanının görevi bırakıp, çok sevdiği Hizmet-İş sendikasının başına geçmesini istedi. Çelenk, yaptığı açıklamada Belediye Başkanı'nın işçilere baskı uygulayarak darbe yapmaya çalıştığını iddia ederek Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz'ü göreve çağırdı ve Belediye Başkanı Küçükler'in Ergenekon dosyasına alınmasını talep etti.

Sendikanın, yaşanan yasadışı durumu Ergenekon savcılarına havale etmesi de sendikacılık tarihimizde bir ilkin yaşanmasına neden oldu.