Ana içeriğe atla
  • soltv-logosoltv-light-logo
  • soltv-logosoltv-dark-logo
  • soltv-logosoltv-dark-logo
  • gelenek-logo

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

"Munzur özgür akacak"

10. Munzur Kültür ve Doğa Festivali’nin son gününde binlerce kişi yapılan barajları ve süren operasyonları protesto etmek için yürüdü.

Yayın Tarihi: 03.08.2010 , 10:30 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54

Tunceli’de 10. Munzur Kültür ve Doğa Festivali’nin son gününde, Munzur ve Pülümür Vadisi üzerinde yapılacak barajları ve süren operasyonları protesto etmek için yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı yürüyüş düzenlendi.

Kent merkezinde bir araya gelen kalabalık arasında BDP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis, Belediye Başkanı Edibe Şahin ve çeşitli çevre örgütlerinin temsilcileri de yürürken, binlerce kişi buradan Uzunçayır Barajı'nın suları altında kalan ve Aleviler için kutsal sayılan Hızır Gole Çetu’ya kadar yürüdü. “Munzur Özgür Akacak”, “'Munzur darda Karadeniz isyanda”, “Munzur’da Baraj İstemiyoruz”, “Operasyonlara Son” sloganları atan grup, Tunceli-Elazığ ile Tunceli-Erzincan karayolunu bir süreliğine trafiğe kapadı. Burada mum bırakarak bir açıklama yapan Belediye Başkanı Edibe Şahin, Munzur’un Alevilik inancında önemli yeri olduğuna işaret ederek, barajlara karşı mücadelelerine devam edeceklerini söyledi.

10. Munzur Kültür ve Doğa Festivali’nin son gününün akşamında ise Grup Vardiya, Grup Munzur, Serhado, Ferhat Tunç ve Agire Jiyan bir konser verdi.

(soL - Haber Merkezi)

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.