Mümtaz’er Türköne Sakarya Üniversitesi’nde protesto edildi

Eski ülkücü, zamane demokratı Mümtaz’er Türköne Sakarya Üniversitesi’nde protestolarla karşılandı. Türköne'ye cemaatçi öğrenciler sahip çıkmaya çalıştı.

Sakarya Üniversitesi’ nde bugün öğle saatlerinde yapılan “Türkiye’de Demokrasi Sorunu” paneline konuşmacı olarak gelen Zaman gazetesi yazarı Mümtaz’er Türköne, öğrenciler tarafından protesto edildi.

TKP’li Öğrenciler’in ve Türkiye Gençlik Birliği üyelerinin öncülük ettiği eylem, Fethullah Gülen cemaatine yakın öğrenciler arasında rahatsızlık yarattı.

Özel güvenlik birimi, polis ve cemaatine yakın öğrencilerin saldırısıyla karşılaşan ilerici öğrenciler, panelin yapıldığı salondan zorla dışarı çıkartıldı. Protestolarına konferansın yapıldığı Mühendislik Fakültesi’ nin önünde devam eden öğrenciler, “Üniversitelerimizi, Mümtaz’er Türköne gibi gerici, piyasacı AKP kalemşörlerine ve AKP’ye teslim etmeyeceğiz” şeklinde açıklamada bulundular. Salon dışında bir süre daha eyleme devam eden öğrenciler “AKP’ nin yazarı, kaça sattın vatanı” , “AKP’ yi kuranlar memleketi satanlar”, “Mümtaz Er dışarı öğrenciler içeri” “AKP defol, üniversiteler bizimdir”, “Mümtaz’er Amerika’ya Fethullahın yanına” sloganlarını attılar.

Mümtaz’er Türköne’yi protesto eden TKP’li Öğrenciler’in ve Türkiye Gençlik Birliği üyelerinin dışarı çıkmasının ardından, panel çok az sayıda kişinin katılımı ile bir süre daha devam etti.

(soL-Haber Merkezi)