Mülkiyeliler'de genel kurul öncesi sözleşme iptali

Mülkiyeliler Birliği’nin Kızılay Yüksel Caddesi’ndeki tesislerinin yıkılması hakkında yeni gelişmeler var. Yıkılacak binaların yerine inşa edilmesi planlanan tesisleri işletmesi için Mülkiyeliler Birliği Vakfı’nın Has-Kar, Özçelik ve İmaj adlı şirketlerle yaptığı sözleşme feshedildi.

Mülkiyeliler Birliği Vakfı tarafından yapılan açıklamada, “Has-Kar Harita Kadastro Mühendislik Taahhüt ve Tic. Ltd. Şirketi oluşan spekülatif ortam ve Vakfımızın hassasiyetleri çerçevesinde Mülkiyeliler Birliği Vakfı ile Özçelik İmaj adi ortaklığı ve Has-Kar Harita Kadastro Mühendislik Taahhüt ve Tic. Ltd. Şti. Ortaklığı arasında 07.09.2009 tarihinde imzalanan Sözleşmeden çekilmiştir ve Vakfımıza verilen 670.000 TL’lik teminat mektubunun iadesi ve Sözleşmeye dayalı olarak Vakfın da hiçbir hak ve alacak talebinde bulunmaması koşuluyla Vakıftan her ne adla olursa olsun hiçbir hak ve talep ve alacağının olmayacağını yazılı olarak taahhüt etmiştir” denildi.

Yönetime muhalif Mülkiyeliler, yıkıma karşı çıkarken Mülkiyeliler Birliği binasının tarihe tanıklık eden bir yapı olmasını, ayrıca yeni projede tesisin kapalı alanlarının büyük bölümü ile bahçenin tamamının 15 yıl boyunca işletmeciye kiralanacak olmasını gerekçe göstermişlerdi. Bunun yanında, yönetimin sözleşme imzaladığı şirketlerden Has-Kar Mühendislik'in Melih Gökçek’in Kuzey Ankara, Mamak, Çukurambar ve Karagedik kentsel dönüşüm Projelerinde birlikte çalıştığını, Özçelik İnşaat’ın da doğalgaz boru hattı koruma bandını daralttırarak hat üzerinde alışveriş merkezi inşa edecek kadar güçlü politik ilişkileri olan bir şirket olduğunu vurgulayan muhalifler, bu dönüşümün sol kültürün etkili olduğu Yüksel Caddesi ve Konur Sokak’ı dejenere etmeye yönelik bir yan da taşıdığını öne sürmüşlerdi.

Öte yandan, yarın gerçekleştirilecek olan Mülkiyeliler Birliği Genel Kurulunda yeni yönetim belirlenecek. Mevcut yönetim “Gelenekten Geleceğe Mülkiye Grubu” adıyla seçime girecek. Tesislerin dönüşümünün Mülkiyelilerin değil anlaşma yapılan firmaların çıkarına olduğu görüşünde ortaklaşan “Yeniden Mülkiye” ve “Birlikte Yönetelim” adlı iki ayrı muhalif grup daha seçime girecek.

Yeniden Mülkiye grubunun bildirisinde, mevcut yönetim tarafından kendileri hakkında “kızıl elmacılar, ulusalcılar, Ergenekoncular” diye dedikodu çıkarıldığının ifade edilmesi dikkat çekiyor. Grup, Melih Gökçek’e yakın, ülkücü ve mafya ilişkili şirketlere rant getireceğini savundukları bir dönüşüm projesi ortaya atan Ali Çolak yönetiminin, muhalif grupları bu şekilde karalamaya çalışırken kendilerini ise “ilerici, solcu, demokrat, devrimci” gibi göstermeye çalıştıklarını vurguluyor.

(soL – Ankara)


Mülkiyeliler Birliği'nin mevcut binaları yerine inşa edilmesi planlanan tesisler