Sayfa yolu
Metrobüs zammı geri alındı!
Yayın Tarihi: 08.02.2010 , 19:51 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, metrobüs ücretlerine yaptığı zammı geri aldı. Saraçhane'deki Belediye binasında gerçekleştirilen UKOME toplantısında metrobüs zammının kaldırılması kararı alındı.
Zam İstanbul halkından büyük tepki görmüş, ardından İstanbul 10. İdare Mahkemesi de zam kararı için yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Buna rağmen İBB hukuksuz bir biçimde zammı uygulamakta inat ediyordu. Böylece İBB, zam konusunda geri adım atmak zorunda kaldı.
UKOME toplantısı sırasında belediyenin hukukçuları, metrobüs hattının köprüyü geçmesi ve “aslında 4 hattan oluşması” gibi gerekçelerle yüzde 33’lük zammı savunsalar da, toplantıdan mahkeme kararına uyma kararı çıktı. Böylece metrobüs fiyatı 2 lira değil, yeniden 1,5 lira oldu.
(soL - Haber Merkezi)
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.