Kadir Topbaş'ın gelgitleri: Taksim'e bolca ağaç dikeceğiz

Taksim Yayalaştırma Projesiyle ilgili geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada "Meydanlarda ağaç olmaz" diyen Topbaş, aradan geçen kısa sürenin ardından bu kez de "istenildiği kadar bolca ağaç dikeceğiz" dedi.

Bundan sadece 5 gün önce "Dünyanın gelişmiş kentlerin meydanlarına bakınız ağaç yoktur" diyen ve Taksim Meydanı yayalaştırma projesini savunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bu kez de tam aksi yönde bir açıklama yaptı.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon'un davetlisi olarak Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'na katılmak üzere New York'a giden Topbaş, yolculuk öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.

DHA'da yer alan habere göre, Taksim meydanın ağaçlandırılması ile ilgili sorularını yanıtlayan Topbaş, “Sosyal medyayı yakından takip ediyorum ve takipte gördüğüm akdarıyla Taksim Meydanı'nda ağaç beklentisi var. Gerçekten istenildiği kadar bolca ağaç dikeceğiz. Zaten bununla ilgili projelendirme çalışmalarımız tamamlanmak üzere Taksim Meydan düzenlemesi henüz bitmedi. Ama şunu özellikle ifade etmeliyim ki alt geçti, tünel dediğimiz bölüm çok takdir topladı" dedi.