Kadir Topbaş böyle demişti: 'New York İtfaiyesi ile yarışırız'

Galatasaray Üniversitesi yangını ile birlikte bir tarih yok olurken, yangın söndürme faaliyetlerindeki yetersizlik de tartışmaya açıldı. Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise, itfaiyenin yeterli olmadığı iddialarına karşı "New York itfaiyesiyle yarışırız" demişti!

Galatasaray Üniversitesi'nde bu akşam saatlerinde çıkan yangın uzun bir süre kontrol altına alınamazken, kütüphanedeki kitaplar dahil olmak üzere birçok bölüm kullanılamaz hale geldi.

Yangının uzun süre kontrol altına alınamaması yangın söndürme faaliyetlerinin yetersizliği tartışmasına yol açarken, akıllara İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın açıklamaları geldi.

Cihan Haber Ajansı'nın haberine göre Topbaş, 25 Aralık 2012 tarihinde "İstanbul'un kongre turizminde dünya birincisi olması dolayısıyla" İstanbul Ticaret Odası'nda yapılan ödül töreninde Kapalıçarşı ve Cağaloğlu yangınları ile ilgili olarak şunları söylemişti:

"Sabahın çok erken saatinde başlayan bir yangın. Sebepleri araştırılıyor. Önemli bir eser İstanbul için. İstanbul itfaiyesi olarak New York itfaiyesi ile yarışacak bir ekipmana ve donanıma sahibiz. İstanbul'da her gün 200'ü aşkın yangın oluyor ve her birine çok kısa sürede yetişmekteyiz. İtfaiye sadece yangın değil trafik kazalarında da etkin bir rol oynuyor. Biz hatta donanım olarak ne görürsek ilaveler yapmaktayız. En büyük yatırım alanlarımızdan bir tanesi de itfaiyedir. Yeterli olmaması söz konusu değil. Başarılı bir çalışma vardır. Başka nedenler varsa onlar araştırılıyor. Daha sonra itfaiyenin raporu çıkarılacaktır. Fulya'da çıkan bir yangında çok kısa sürede çek etkin bir mücadele yaparak başarıya ulaşmış bir itfaiyeden bahsediyoruz. İlk defa Türkiyede bir gökdelende çıkan yangına müdahalede başarılı bir sınav vermiştir. Onun için yeterli değildir diye bir ifadeyi doğru bulmuyorum."

(soL - Haber Merkezi)