Ana içeriğe atla
  • soltv-logosoltv-light-logo
  • soltv-logosoltv-dark-logo
  • soltv-logosoltv-dark-logo
  • gelenek-logo

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

İstanbullular 3. Köprü'ye karşı

AKP’nin 3. Köprü projesini tekrar kamuoyuna sunmasıyla başlayan tepkiler artarak sürüyor.

Yayın Tarihi: 19.07.2009 , 13:42 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54

Daha önce Arnavutköy ’de inşa edilmesi planlanan 3.köprü Arnavutköy halkının örgütlenmesi ve düzenli tepki eylemleri sonucunda rafa kaldırılmak zorunda kalmıştı. Güzergahın Sarıyer-Beykoz hattına kaydırılmasıyla başlayan tartışmalar siyasi partilerin, sendikaların, mühendis odaları ve çeşitli yerel derneklerin bir platform kurmasıyla sonuçlandı. "3. Köprü Yerine Yaşam Platformu" ilk eylemini Cumartesi günü Çayırbaşı’dan Sarıyer iskele meydanına yürüyerek gerçekleştirdi.

İstanbul’un çeşitli ilçelerinden kaldırılan servislerle Çayırbaşı’da toplanan İstanbul halkı protesto alkışları ve sloganlarıyla Sarıyer’e doğru yürüyüşe geçti. "Köprüyü yapanlar memleketi satanlar" , "Rant köprüsü değil toplu taşıma" ve "Köprü yıkılsın Tayyip altında kalsın" sloganlarının öne çıktığı eylem Sarıyer iskele meydanında konuşmalarla devam etti.

AKP’nin sermaye sınıfının çıkarı doğrultusunda kenti talan etme gayretlerinin boşa çıkartılması gerektiğinin vurgulandığı ve bu amaçla örgütlenme çağrılarının yapıldığı konuşmaların ardından Sanatçı İlkay Akkaya’nın konseriyle eylem sona erdi.

Yurtsever Cephe, Halkevleri, Orman Mühendisleri Odası, EMO, İMO, Şehir Plancıları Odası, Mimarlar Odası, Toplumsal Dayanışma Platformu, Tozkoparan Derneği, İMECE, BOÇEV, CUMOK, Konut Hakkı Koordinasyonu ve çeşitli yerel derneklerin katılımıyla gerçekleştirilen eyleme Sarıyer halkının yoğun katılımı dikkat çekti.

(soL - İstanbul)

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.