İşçinin ölümünü seyrettiler!

Burgazada'da bir restorana yemek yemeye gelen yatta bulunan müşteriyi, restoranın kendisine ait sandalla almaya giden Engin Akçelik bulunduğu sandaldan ayağı kayarak denize düşüp, boğularak yaşamını yitirdi.

Burgazada'da Yasemin Restaurant'ta çalışan Engin Akçelik isimli işçi, restoran yanında bekleyen motor yattaki müşteriyi almak üzere giderken kendisinin bulunduğu kayıktan ayağı kayarak denize düştü.

Telaş içerisinde suyun içinde çırpınan işçi, defalarca yardım istemesine rağmen yat sahibi ve yatta bulunan insanlar tarafından herhangi bir kurtarma girişiminde bulunulmadı. Suda çırpınan işçiye atılan can simidi gencin uzağına düştüğü için gerçekleşen olayı sadece izlemekle yetinen yat sahibi ''ben ne yapabilirim ki'' açıklamasında bulundu. Açıklama yapan yat sahibi yatta bulunan kişilerle güneşlenmeye devam etti.

Olayı geç fark eden adalı gençlerin suya atlaması üzerine karaya çıkarılan işçiye doktor tarafından defalarca suni teneffüs ve kalp masajı yapılmasına rağmen genç işçi kurtarılamadı.

Yat sahibinin kalp masajının yapıldığı sırada umursamaz tavırlarını sürdürmesi üzerine iyice öfkelenen ada halkı, işçinin ölümünden sonra öfkesini yat sahibi ve yatta hala güneşlenmeye devam eden insanlara göstermeye başladı. Bunun üzerine kaçmaya çalışan yat sahibine gösterilen tepkiyi engellemeye çalışan Burgazada polisi ada halkının tepkilerinin büyümesine yol açtı. Polis tarafından galeyancılıkla suçlanan ada halkı, kaçmaya çalışan yat sahibinin çağrı kodunun alınmasının ve yakalanması talebinde bulundu. Bu talebi öfkeli halk karşısında geçiştiren Burgazada polisi olay yerinden ayrıldı.

Hayatını kaybeden Engin Akçelik'in Yasemin Restaurant'ta sigortasız çalıştırıldığı, yüzme bilmediği ve yüzme bilmediği halde kendisine restoran işletmecisi tarafından can yeleği takılmadığı öğrenildi.

Hayatını kaybeden Engin Akçelik'in 1989 doğumlu, Erzincan Üzümlü ilçesi Sarıkaya Köyünden olduğu öğrenildi.

Uluslararası denizcilik kurallarına göre her yatta mutlaka bir kaptan bulundurulmalıdır. Ve her kaptan'ın gemicilik cüzdanı(ehliyeti) olmalıdır. Ve bu ehliyet, çeşitli Denizde canlı sağ kalabilme ve Denizde adam kurtarma gibi eğitimlerden geçtikten sonra verilen sertifika sonucu alınır. Oysa yat sahibi, Burgazada polis karakolunda verdiği ifadede kendisinin ve teknedekilerin yüzme bilmediğini söylemiştir.
(soL - Haber Merkezi)