İnsanlık Sultangazi'de bir gecekonduda kilitli kaldı: 7 ölü

Sultangazi'de bir gecekonduda çıkan yangında 7 mülteci hayatını kaybetti. İnsan kaçakçılarının kapıyı üzerlerine kilitlemiş olması nedeniyle mültecilerin evden çıkamadığı ve boğularak can verdiği ortaya çıktı.

Sultangazi'de Zübeyde Hanım Mahallesi'nde bir gecekonduda gece saatlerinde çıkan yangında 7 kişi yaşamını yitirdi. İtfaiyenin yangını söndürmesinin ardından evde ölü olarak bulunan 7 kişinin mülteci olduğu ve evin kapısının üzerlerine kilitlenmiş olduğu ortaya çıktı.

7 mültecinin kapının kilitli olması nedeniyle evden çıkamadığı ve sığındıkları banyoda boğularak can verdikleri belirtildi.

Cesetler Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

İtfaiyenin raporuna yansıyan trajedi
İtfaiyenin ilk raporunda, yangının bir kaza sonucu başlamış olduğu ihtimali üzerine durulurken, cesetlerin hiçbirinde yanık izine rastlanmadığı ifade edildi. Banyoya sığınan 7 mültecinin alevlerden kaçabildiği ancak dumandan kaçamadığı ve boğularak yaşama veda ettikleri kaydedildi.

1'i kaçakçılıktan sabıkalı 2 kişi gözaltında
Olay yerindeki inceleme ve ilk bulguların polis, Özgür Yıldırım isimli bir kişi ile evin sahibi Hasan Duman'ı gözaltına aldı. Yıldırım'ın kaçakçılıktan sabıkasının olduğu belirlendi. Polis insan kaçakçılarının erzak bıraktıkları gecekondunun kapısını dışardan kilitlediklerini belirledi.