Ana içeriğe atla
  • soltv-logosoltv-light-logo
  • soltv-logosoltv-dark-logo
  • soltv-logosoltv-dark-logo
  • gelenek-logo

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Hakkari camilerinde kadınlara özel düzenleme

Ramazan’da kadınların camilere “yoğun ilgi” göstermesi üzerine, Hakkari İl Müftülüğü, il merkezleri, köy ve mezralardaki camilerde kadınlara özel yerler oluşturuyor.

Yayın Tarihi: 31.08.2009 , 10:30 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54

Diyanet İşleri Genel Başkanlığı’nın bir süre önce yaptığı “kadınlar da camiye gelebilir” açıklaması üzerine, Hakkari İl Müftülüğü kadınlar için özel yerler hazırlıyor. İki katlı olan camilerde üst katların önü perde ile kapatılarak kadınlara özel namaz kılma bölümleri oluşturuluyor.

“Kadınların da camiye erkekler kadar rağbet ettiğini” söyleyen Hakkari İl Müftüsü Ali Öztürkçü, “Bütün camilerimizde bayanlar için yer ayrılmış durumda Gezdiğim bütün camilerde bayanların cemaate iştirak ettiklerini ve rağbet ettikleri gördüm. Gittiğim bir köyde ise cami ikindi namazına gelen bayanlarla dolmuştu. Mübarek Ramazan ayı rahmet, mağfiret ve paylaşım ayı bu ayda Müslümanlar çok hassas bu ayın kadrini kıymetini bilerek, anlayarak cemaatte iştirak ediyorlar” diye konuştu.

Ramazan ayının “mağfiret ve paylaşım ayı” olduğunu da belirten müftü, “Bu ayda birçok dargınımız barışmış kucaklaşmış. Özet olarak bu mübarek ayda Müslümanlar arasında paylaşım üst derecede yaşanıyor. Her hususta Müslümanlar paylaşım yapıyorlar. Hakkari yöresinde güzel gelişmeler var. İnşallah gün geçtikçe halkımızın camilere rağbeti daha da artar” dedi.

(soL – Haber Merkezi)

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.