Fatih Kız Lisesi Mezunları: 'Biz yaptık imam hatip oldu anlayışına boyun eğmiyoruz'

Okullarının imam hatip lisesine dönüştürülmesine karşı çıkan Fatih Kız Lisesi mezunları 25 Kasım Pazartesi günü okullarına sahip çıkmak için bir araya gelecek.

(soL-Haber Merkezi) Fatih Kız Lisesi mezunları, İstanbul'un Çarşamba semtinde 1957'den beri eğitim veren okulun imam hatip lisesine dönüştürülmesi üzerine harekete geçti.

Haziran ayında imam hatipe dönüştürülerek Fatih İmam Hatip Kız Lisesi adı verilen lisenin eski ismine ve statüsüne geri dönmesi için bir açıklama yapan Fatih Kız Lisesi mezunları, açıklamalarında "Mevcut iktidarın intikamcı eğitim uygulamasına karşıyız ve Fatih Kız Lisesi için 'biz yaptık imam hatip oldu' anlayışına boyun eğmiyoruz." ifadelerine yer verdi.

Fatih Kız Lisesi mezunları, okullarına sahip çıkmak amacıyla 25 Kasım Pazartesi günü Fatih Yavuz Selim'de yer alan Koyunbaba Parkı'nda saat 10.00'da bir araya gelerek Fatih Kız Lisesi'ne yürüyecek.

Açıklama şöyle:

25 Kasım Pazartesi günü harekete geçiyoruz.

Fatih Yavuz Selim'de yer alan Koyunbaba Parkı'nda saat 10.00 da toplanıyoruz.

10.30'da okulumuza doğru yürüyoruz.

11.00 da Okulumuzun önünde basın duyurumuzu okuyoruz.

10 değil, 100 değil, 1000 olmalıyız. 1000 olursak değiştiririz, Kendimizi tanımak için, çocuğumuzun yüzüne gülümsemek için, torunumuza biz başardık diyebilmek için orada olacağız. Çünkü aşağıdaki bizim sesimiz:

Fatih Kız Lisesi, İstanbul'un Çarşamba Semtinde 1957 yılından bu yana eğitim veriyor. Mezunları üniversiteye giriyor ve başarıyla tamamlıyor. Hayata başlarken özgüveni tam, kendi ayakları üzerinde duran genç kadınlar oluyorlar. Bugün çok farklı iş kollarında Fatih Kız Lisesi mezunlarını görmek mümkündür.

Önceki yıl uygulamaya giren 4+4+4 Eğitim Sistemi ile Haziran 2013'ten itibaren Fatih Kız Lisesi ortadan kalktı. Fatih İmam Hatip Kız Lisesi oldu. Fatih Kız Lisesi mezunları olarak bizler, okulumuzu geri istiyoruz. 56 yıldan bu yana aidiyetini duyduğumuz Fatih Kız Lisesi'nin var olmasını istiyoruz. Öğrencilerin özgür ifadeye sahip, dünyaya açık genç bireyler olması için okulumuz, Fatih Kız Lisesi olarak kalmalıdır

Mevcut iktidarın intikamcı eğitim uygulamasına karşıyız ve Fatih Kız Lisesi için 'biz yaptık imam hatip oldu' anlayışına boyun eğmiyoruz.

Fatih Kız Lisesi'ni geri istiyoruz.

Fatih Kız Lisesi Mezunları