Engelliler'den İBB hakkında suç duyurusu

Engelli Mahmut Keçeci'nin İstanbul metrosunda kaza geçirmesiyle ilgili olarak engelli örgütleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Ulaşım A.Ş. yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Halkevleri Engelli Hakları Atölyesi’nde mücadele eden görme engelli Mahmut Keçeci'nin, 13 Temmuz akşamüstü Osmanbey metro istasyonunda herhangi bir uyarı olmamasından dolayı raylara düşüp ayağının kırılması basın açıklaması ile olayın geçtiği yerde protesto edilmişti.

Engelliler, Cuma günü ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Ulaşım A.Ş. yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Çağlayan Adliyesi önünde Fatih Mehmet Moray tarafından okunan basın açıklamasında belediyenin "İnsan taşıyoruz" sloganının ve "Herkes İçin Erişilebilir İstanbul Koordinasyon Kurulu"nun sadece lafta kaldığı belirtildi.

Moray kamu hizmeti olan ulaşımı kar edilen bir alan olarak gören belediyenin engellilerin sorunlarına duyarsız kaldığını, Keçeci’nin zorlu geçecek tedavi sürecinin engelliler için acil önlemler alınması gerektiğini bir kez daha ortaya çıkardığını vurguladı.

Moray, Mahmut Keçeci'nin 42 gün iş görmez raporu aldığını söyledi.

Engelliler, engelsiz ulaşımın lütuf değil hak olduğunu söylüyor ve engelsiz ulaşım için gerekli tedbirlerin bir an önce alınmasını istiyor.

Basın açıklamasının ardından eylem sona ererken Halkevleri Hukuk Dairesi’nden avukatlar Belediye ve Ulaşım AŞ yetkileri hakkında görevi ihmal ve yaralama nedeniyle suç duyurusunda bulundu.