Ayazma halkı oturma eyleminde

Kentsel dönüşüm projesi mağduru Ayazma halkı Küçükçekmece Belediyesi önünde yaptıkları oturma eyleminin 2. haftasını geride bıraktı.

Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay'ın kendilerine söz vererek konut sahibi yapacağını söylediği daha sonra ise hak sahibi olmadıkları iddiası ile mağdur ettiği Ayazma halkı Küçükçemece Belediyesi önündeki oturma eylemlerine devam ediyor.

İstanbul İkitelli Ayazma mahallesinde yaşayan 'kentsel dönüşüm' mağduru aileler Küçükçekmece Belediyesi'nin önünde eylemdeydi. Kendilerine verilen sözlerin takipçisi olduklarını belirten 18 aile her hafta cumartesi ve pazar günü gerçekleştirdikleri oturma eylemin 2. haftasını geride bıraktı.

Ayazma Tepeüstü 'Kentsel Dönüşüm Projesi ' adı altında gerçekleştirilen yıkımlardan sonra 2004 yılında imzalanan protokolle Ayazma'da yaşayanlara davet mektupları gönderilerek herkese "durumuna uygun çözüm getirileceği" söylenmişti. Ancak verilen sözler yerine getirilmeyerek çoğu dar gelirli olan Ayazma halkı mağdur edildi.

Mağdur edilen aileler Belediye önüne kurdukları çadırlarda, kendilerine verilen sözler yerine getirilene kadar her türlü hukuki yola başvurarak haklarını arayacaklarını söylüyorlar.

(soL - Haber Merkezi)