Avcılar'da trans bireylere linç girişimi

Avcılar'da dün gece bir grup mahalle sakini, trans bireylerin yaşadığı M… sitesi önüne randevu vererek, halkı linçe davet etti. 50-60 kişinin evin önünde toplanmasıyla trans bireyleri linç etmeye kalkan kalabalık, “Namus için ölürüz, canımızı veririz” sloganlarıyla halkı linçe çağırdı.

Geçtiğimiz günlerde Kanaltürk televizyonunda Neşter isimli programın sunuculuğunu yapan, Mehmet Aydın, programına telefonla bağlanan trans bireylerin isimlerini, yaşadıkları yerleri ifşa etmiş, trans bireyleri saldırının hedefi haline getirmişti.

Sendika.org'un haberine göre, konuyla ilgili bir basın açıklaması yapan KaosGL, “Avcılar yeni bir linç bölgesi mi olacak?” diye sormuş, “Trans vatandaşların barınma hakkı gasp edilemez” demişti.

Açıklamadan iki gün sonra Avcılar’da gerçekleşen linç girişimine polis müdahale etmedi. Olayın sosyal medyada duyurulması üzerine trans bireylere destek için pek çok kişi trans bireylerin evine gitti. Dışarıdaki kalabalıkla ilgili bilgileri yine sosyal medya aracılığı ile paylaşan destekçiler, mahalle sakinlerinden olduğu düşünülen bir emekli savcının “Bu travestilerin çöpünü döken, onlara satış yapan bakkal da şerefsizdir” dediğini aktardı.

Kalabalığın attığı nefret içerikli sloganları da paylaşan destekçiler, gelecek hafta bir eylem yapmaya hazırlandıklarını duyurdu.